Två svenskor topp-tio i Thailand

Två svenskor topp-tio i Thailand

Bombaren Thompson leder.

LPGA-touren spelar i thailändska Chonburi den här veckan och de två startande svenskorna fick en riktigt fin inledning. Duon delar sjätteplatsen på tre under par och både Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist noterade fyra birdies och en bogey.

– Det var relativt stabilt hela dagen. Jag satte mig inte i mycket trubbel men när jag väl missade så räddade jag mig med ett par bra sand-saves och några bra puttar, berättar Pernilla Lindberg.

Bollnästjejen behövde bara 28 puttar under första dagen och träffade 13 greener. Och det var framförallt på och runt greenerna som det kändes bäst, enligt Lindberg.

– Från tee till green var det stabilt men inte glänsande, berättar hon.

Anna Nordqvist träffade sin vana trogen många fairways och greener. Under första ronden missade hon bara en green och behövde 32 puttar. 

– Det var en stabil dag på banan och jag gjorde inga större misstag. Jag har goda minnen härifrån sedan segern för två år sedan, berättar hon för Svensk Golf.

I ledningen efter första dagen finns amerikanska Lexi Thompson som via bland annat två eagles och fyra birdies gick åtta under par.

Banan passar amerikanskans längd från tee och hon snittade nästan 260 meter under första ronden.

– Jag slog drive på i princip varenda hål och jag trivs när jag kan använda drivern så ofta som möjligt, berättade Thompson efteråt.

Fältet den här veckan är begränsat till 70 spelare och därför har vi bara två blågula spelare med.

Ställningen

Se ett sammandrag från första dagen nedan

Drivern är min favoritklubba
Ja
7
10
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!