Världsettan missade kvalet

Världsettan missade kvalet

Spieh kunde inte reparera första ronden men var positiv trots allt.

Efter 79 slag första dagen studsade Jordan Spieth tillbaks andra ronden på Riviera. Men 68 slag räckte inte hela vägen till att få spela helg.

– Jag gjorde lite för många misstag och elvan förstörde dagen. Men jag rullade bollen bättre idag och jag tänker inte lägga för mycket kraft på att gräma mig över dt här, sa Spieth efter ronden.

Världsettan missade fyra kval förra säsongen och nästan varje gång kom han tillbaks nästa tävling med starka resultat. 

– Ja, jag känner mig i bra form och nu får jag ett par extra dagars vila och träning innan nästa tävling. Min styrka normalt sett är att mina missar brukar vara okej, men den här veckan har jag slagit en del järnslag som missat grovt. Det behöver åtgärdas genom träning men troligen kommer jag också att ställa undan klubborna ett par dagar.

Vissa har menat att Spieth har spelat lite för mycket och framförallt att han rest lite för ofta mellan världsdelar och att det har slitit på honom. Men Spieth själv skyller inte veckans resultat på flitigt tävlande eller resor.

– Nej, jag har inte gjort något annorlunda och det finns ingenting att skylla på. Jag kände mig 100 procent inför tävlingen och det är bara sånt som händer då och då att tajmingen inte finns där riktigt och jag tar med mig allt positivt från dagens rond och går vidare.

 

Spieth kommer tillbaks och vinner på Augusta
Ja
19
18
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Igår
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.