Karlssons passproblem – missar två tävlingar
När Robert Karlsson anlände till flygplatsen i Charlotte, North Carolina, fick han problem med passet... //Foto: Getty Images/iStock

Karlssons passproblem – missar två tävlingar

Robert Karlsson skulle ha spelat i Malaysia och Australien. Men han fick problem med passet och missar tävlingarna.

European Tour har förflyttat sig från Sydafrika till Sydostasien där Maybank Championship arrangeras på Royal Selangor GC i Kuala Lumpur.

Robert Karlsson skulle ha varit med i Malaysia och planen var att spela även Perth International i Australien nästa vecka.

Så blir det nu inte.

Den svenske veteranen är kvar hemma i Charlotte, North Carolina.

I ett inlägg på Robert Karlssons Facebooksida finns förklaringen:

"Jag visste att mitt pass går ut i juni"

"Intressant dag igår! Jag skulle till flygplatsen för att åka till Malaysia och Australien. Allt var i sin ordning (trodde jag) visum till Australien, check. Jag visste att mitt pass går ut i juni men hade kollat upp att det inte var några problem att åka fram och tillbaka till USA, check!"

När Robert Karlsson anlände till Charlotte Douglas International Airport och kom fram till incheckningsdisken hände följande.

 "En dålig idé"

"Sir, ditt pass är inte giltigt 6 månader! Jag kan inte checka in dig!!! Uuups jag hade inte kollat upp Malaysia!!! Mitt fel, jag skulle ha tagit hand om det här redan före jul! Men med nästan 8 månader kvar på passet och en resa till Washington (för att förnya passet på svenska ambassaden, red. anm.) så ignorerade jag det. En dålig idé."


I december blev det klart att Challenge Tour återvänder till svensk mark och att katrineholmaren står som värd för tävlingen.

Vinnaren i Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson kommer att belönas med en biljett till European Tour-tävlingen i Holland.


När Robert Karlsson nu missar Malaysia och Australien ser hans närmaste schema ut så här:

 "När en dörr stängs öppnas en annan"

"Jag kommer att stanna i USA och spela några måndagskval och nästa European Tour-tävling blir mitten av april i Kina. Med ett nytt pass. När en dörr stängs öppnas en annan. Jag kommer att göra det bästa av den här nya situationen. Och så ska jag njuta av den vackra solnedgången i Charlotte!"


Hur Robert Karlsson har det i North Carolina?

Kolla in det här hemma–hos–reportaget från Golfing World.

 

Jag har också haft passproblem i samband med golfresor!
Ja
4
61
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Relaterade artiklar

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  TV: Nytt rekord i backspinn?
  Igår
  Stenson bröt med knäsmärtor
  • Lagergren i ledarboll
   Efter en lugn lättscorad förstadag möttes spelarna av stark vind och en ny bana andra dagen. Joakim Lagergren har bemästrat båda.
  • Björk tia i England
   Trots två bra ronder är Alexander Björk långt efter ledande Detry inför helgens spel i England.
  • Åska och mörker på LPGA
   Canadian Pacific Women´s Open fick en mörk start. Men Pernilla Lindberg hann bli tre under par innan spelet blåstes av.
  • Förlamad från midjan och nedåt – spelar ändå golf
   Trots att han är förlamad från midjan och nedåt sedan många år ger sig den här golfaren ut på banan. Se den inspirerande historien här.
  • Bättre service – Öijareds väg till framgång
   Öijared Resort har lagt ordentligt med fokus på att få upp servicenivån på anläggningen. – Får man bara ett bra bemötande så brukar det mesta lösa sig, säger Niclas Helgesson, VD på Öijared Resort.