Stenson redo på "hemmabanan"

Stenson redo på "hemmabanan"

Henrik Stenson avstod tävlingen i helgen på grund av sin knäoperation. Men nu är han redo – på sin forna hemmabana.

Henrik Stenson opererade sitt knä under vinteruppehållet och valde att avstå helgens tävling i Qatar. Istället vilade han inför kommande Omega Dubai Desert Classic, som spelas i veckan.

Tävlingen spelas på Majlis-banan som var Henrik Stensons hemmabana under de tio år han bodde i staden och att få tävla där ska bli kul, säger 39-åringen till Europatourens hemsida.

– Det känns bra att komma tillbaka till en bana som jag har spelat många gånger. Jag gillar den för att den är väldigt varierande. Man tröttnar inte på att spela den, den är alltid rolig.

Henrik Stenson har vunnit tävlingen en gång tidigare men för att göra det igen måste han vinna över en hel del världsstjärnor. Rory McIlroy, Louis Oosthuizen och Martin Kaymer är några av spelarna som är intresserade av pokalen. Men världssexan har goda förutsättningar att ta hem tävlingen, me tanke på att han har spelat banan så många gånger förut.

– Det känns som att jag kan den här banan utantill. Dessutom vann jag här 2007 och har några till bra resultat här. Så, det här är en rolig vecka för mig, säger Henrik Stenson. 

Henrik Stenson kommer att vinna!
Ja
128
38
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Relaterade artiklar

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Stenson avancerade på världsrankingen
  • Hemmafavoriten vann Tigers tävling
   Det blev Billy Hurley III som tog hem Quicken Loans National. Det var 34-åringens första seger på PGA Tour.
  • 19 år gammal - 13 LPGA-segrar
   Hon är fullständigt unik. Lydia Ko gav ingen annan chansen och tog sin tredje seger för året i Arkansas.
  • Så många hål spelade "Maratongolfarna"
   Kompisarna David Jerneborn och Martin Söderberg tillbringade hela sin midsommar på hemmaklubben Partille GK. Under ett dygn skulle de spela så många golfhål som möjligt, för att samla in pengar till välgörenhet. Och resultatet är enastående.
  Igår
  Äntligen seger för Stenson