"Fråga mig inte hur det gick till"

"Fråga mig inte hur det gick till"

Snedeker ensam under par i vidriga förhållanden

Det var stormvindar och regn från sidan under söndagen på Torrey Pines. Förvänansvärt nog lyckades man få in tio hål på ledarbollen innan spelet bröts och förhoppningsvis återupptas på måndagsmorgonen. De två svenskarna i täten tappade några slag inledningsvis precis som (nästan) alla andra. Men både Freddie Jacobson (-5) och Jonas Blixt (-3) höll ungefär sina placeringar och har definitivt chansen.

Undantaget som bekräftade regeln den här dagn var Brandt Snedeker som i fullkomligt groteska förhållanden hann spela klart sin rond tre under par. 

– Fråga mig inte hur detta gick till. Det var som att spela The Open på en US Open bana. Jag skulle aldrig kunna göra om detta, sa Sneds efter ronden.

Att skjuta 69 när snittscoren hos fältet är 78.5 innebar ett hopp på 25 placeringar och Snedeker är tvåa, ett slag bakom ledaren Jimmy Walker när spelet återupptas. Men en missad chipp på sista hålet gjorde att han "bara" avslutade med ett par och chippen gnagde i Snedekers huvud.

– Jag hoppas att den inte kostar mig något men jag har en obehaglig känsla att den kommer att göra det. 

Jacobson var två över par efter 11 sista ronden medan Blixt var fyra över efter lika många hål.

Henrik Norlander var sex över efter 15 och på en delad 41:a plats.

Ställningen

Se ett sammandrag från Torrey Pines här

 

Svenskarna tjänar på svåra förhållanden
Ja
11
17
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.
  • TV: Han ritade PGA Championship-banan
   A.W. Tillinghast. Så heter banarkitekten som ritat PGA Championship-banan Baltusrol. Se inslaget om mannen som inspirerades av St Andrews när han ritade den fina mästerskapsbanan.
  Igår
  TV: Se Brobergs slag som utsetts till junis bästa