Duellen – Spieth och McIlroy gör upp direkt

Duellen – Spieth och McIlroy gör upp direkt

Tre av världens sex bästa golfare i samma boll. Så blir det i Abu Dhabi i helgen.

Jordan Spieth spelar sin första tävling i Abu Dhabi och världsettan gör det i gott sällskap. Rory McIlroy och Rickie Fowler blir hans spelpartners under de första två golfrundorna i HSBC Championship.

Men trots att det är första gången han spelar tävlingen är banan inte helt obekant.

– Jag har inte spelat den här tävlingen tidigare men jag har sett den på tv vid flera tillfällen. Det ska bli kul att spela hålen som jag sett andra golfare spela, berättade Jordan Spieth i en intervju på Europatourens hemsida.

– Rickie Fowler har berättat vid flera tillfällen att det här är en rolig tävling och det har också varit en av anledningarna till att jag är här.

 

Jordan Spieth, som vann i storslagen stil på Hawaii tidigare i januari, kommer göra allt för att vinna årets andra start. Men startfältet är starkt och det blir ingen promenad i parken för 22-åringen.

Rory McIlroy gör sin säsongsdebut och med fyra andraplatser i Abu Dhabi är han sugen på att vinna tävlingen.

– Jag hoppas att jag vinner tävlingen. Jag vill vara världsetta och för att bli det måste jag spela bra golf.

– Om jag kommer tvåa finns det en stor möjlighet för mig att komma över Jason Day i världsrankingen men jag vill vinna tävlingen för att komma närmare Jordan Spieth, sa Rory McIlroy på presskonferensen inför tävlingarna.

För den som vill se golfen från start gäller det att ställa klockorna. 07.40 lokal tid slår stjärntrion ut vilket innebär 04.40 i Sverige.

Som en bonus är också bollen efter av hög karat. Henrik Stenson, Martin Kaymer och fjolårsvinnaren Gary Stal slår ut 07.50 lokal tid.

 

Lyckas Rory McIlroy bli världsetta i år?
Ja
5
8
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  TV: HIO av "Robban" – skänkte bollen till barn
  • McIlroys föräldrahem svämmas över av utrustning efter Nikes besked
   Nike ska sluta tillverka golfutrustning och fokusera på kläder och skor. Det har gjort att flera Nike-spelare kommer byta klubbtillverkare. En av de spelarna är Rory McIlroy, vars föräldrahem nu bombarderats av prylar.
  • Spelformerna som gör din golf roligare!
   Att samla ihop över 36 poäng och sänka sig känns alltid bra. Men att bara spela poängbogey eller jaga en score kan bli långtråkigt. Här är sex roliga spelformer som du och dina kompisar kan testa.
  • Se när de lokala lagen gör upp på Ryder Cup-banan
   Har du undrat om hockey- eller amerikanska fotbollspelare har bäst talang för golf? Se när Minnesota Wild möter Minnesota Vikings och avgör själv.
  • Zachrisson: ”OS måste ta sig en funderare”
   OS-golfen blev på många sätt en succé. En svensk medalj och enorma tittarsiffror gav sporten en knuff framåt i Sverige. Men Göran Zachrisson menar att det kunde blivit ännu bättre.
  • Bästa golfbanorna i Oslo
   Förr var utbudet dåligt och priserna höga. Men något har hänt med golfen i Oslo. Banorna har vässats – och valutakursen är betydligt vänligare. Det är dags att blicka västerut.
  Igår
  Stenson: ”Hoppas att jag kan göra det igen”