Foto: Getty Björn Åkesson fick verkligen spelet att stämma till och gick på 29 slag sista nio

Svenskens superspurt - 29 slag

Efter nio hål andra dagen låg Björn Åkesson och balanserade runt kvalgränsen. Nio hål senare är han i allra högsta grad inblandad i tätstriden inför helgen på Royal Johannesburg.

När han kom till vändningen på västra banan på anläggningen i Johannesburgs utkanter var ha ett under för dagen och tre under par totalt. Då tryckte skåningen plattan i mattan rejält.

Eller vad tycks om sviten: birdie-birdie-birdie-par-birdie-birdie-par-birdie-par för 29 slag sista nio hålen och 64 för ronden. Då han gjorde birdie också på nian innebär det sju under sista tio hålen.

 

 

Det innebär ett avancemang på 63 placeringar för stunden och fem slag från ledande engelsmannen Ross McGowan.

Johan Carlsson är också inne i klubbhuset på tio under par efter en fin 67:a på västra banan.

– Jag spelade fint även idag och räddade mig när det behövdes. Har puttat väldigt fint och haft bra närspel.Östra banan är ganska mycket bättre än den västra men de är fina båda två, säger Carlsson till Svensk Golf.

Jens Fahrbring kommer också att jobba helg efter två stadiga ronder över 69-69, totalt fem under par och just nu delad 32:a.

– Jag har spelat rätt stabilt och träffat mycket fairways och greener. Har inte riktigt fått i puttarna men hoppas det släpper lite i helgen och fick i någon längre idag, berättar Fahrbring.

Michael Jonzon är fyra under med några hål kvar och kämpar för att hålla sig på rätt sida om kvalgränsen som troligen hamnar på tre under par.

Marcus Kinhult och Steven Jeppesen är båda två under par och kommer tyvärr att missa med ett slag om inget väldigt märkligt händer.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  TV: Nytt rekord i backspinn?
  Igår
  Stenson bröt med knäsmärtor
  • Lagergren i ledarboll
   Efter en lugn lättscorad förstadag möttes spelarna av stark vind och en ny bana andra dagen. Joakim Lagergren har bemästrat båda.
  • Björk tia i England
   Trots två bra ronder är Alexander Björk långt efter ledande Detry inför helgens spel i England.
  • Åska och mörker på LPGA
   Canadian Pacific Women´s Open fick en mörk start. Men Pernilla Lindberg hann bli tre under par innan spelet blåstes av.
  • Förlamad från midjan och nedåt – spelar ändå golf
   Trots att han är förlamad från midjan och nedåt sedan många år ger sig den här golfaren ut på banan. Se den inspirerande historien här.
  • Bättre service – Öijareds väg till framgång
   Öijared Resort har lagt ordentligt med fokus på att få upp servicenivån på anläggningen. – Får man bara ett bra bemötande så brukar det mesta lösa sig, säger Niclas Helgesson, VD på Öijared Resort.