Foto: Getty Björn Åkesson fick verkligen spelet att stämma till och gick på 29 slag sista nio

Svenskens superspurt - 29 slag

Efter nio hål andra dagen låg Björn Åkesson och balanserade runt kvalgränsen. Nio hål senare är han i allra högsta grad inblandad i tätstriden inför helgen på Royal Johannesburg.

När han kom till vändningen på västra banan på anläggningen i Johannesburgs utkanter var ha ett under för dagen och tre under par totalt. Då tryckte skåningen plattan i mattan rejält.

Eller vad tycks om sviten: birdie-birdie-birdie-par-birdie-birdie-par-birdie-par för 29 slag sista nio hålen och 64 för ronden. Då han gjorde birdie också på nian innebär det sju under sista tio hålen.

 

 

Det innebär ett avancemang på 63 placeringar för stunden och fem slag från ledande engelsmannen Ross McGowan.

Johan Carlsson är också inne i klubbhuset på tio under par efter en fin 67:a på västra banan.

– Jag spelade fint även idag och räddade mig när det behövdes. Har puttat väldigt fint och haft bra närspel.Östra banan är ganska mycket bättre än den västra men de är fina båda två, säger Carlsson till Svensk Golf.

Jens Fahrbring kommer också att jobba helg efter två stadiga ronder över 69-69, totalt fem under par och just nu delad 32:a.

– Jag har spelat rätt stabilt och träffat mycket fairways och greener. Har inte riktigt fått i puttarna men hoppas det släpper lite i helgen och fick i någon längre idag, berättar Fahrbring.

Michael Jonzon är fyra under med några hål kvar och kämpar för att hålla sig på rätt sida om kvalgränsen som troligen hamnar på tre under par.

Marcus Kinhult och Steven Jeppesen är båda två under par och kommer tyvärr att missa med ett slag om inget väldigt märkligt händer.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Igår
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.