Rånad förra året – nu vill han ta revansch

Rånad förra året – nu vill han ta revansch

Robert Allenby hade en problematisk tid på Hawaii förra året. Under Sony Open vaknade han upp utan vetskapen var han befann sig, utan plånbok och mobiltelefon. 

Polisen misstänkte att han blev rånad och kanske också kidnappad. Allenby själv minns inget från händelsen. Några dagar senare berättade en kvinna att hon hjälpt golfspelaren med att komma undan från två män.

En månad senare blev en man häktad då han använt sig av Robert Allenbys kreditkort. Han blev senare dömd till fem års fängelse.

Men trots förra årets händelser ska han nu tävla i samma tävling i år.

– Jag har kommit hit i 17 år, bott på samma hotell och njutit av upplevelsen. Jag trivs med att starta säsongen här och jag kommer inte låta en dålig erfarenhet förstöra den här vackra platsen för mig, säger Robert Allenby till Golf Digest.

– Förra året var då. Nu är jag här för att spela så bra som möjligt. Och även om jag inte gör det är den här veckan nyttig för mig.

Fyra svenskar finns med i veckans Sony Open - Jonas Blixt, David Lingmerth, Henrik Norlander och Carl Pettersson. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!