Rånad förra året – nu vill han ta revansch

Rånad förra året – nu vill han ta revansch

Robert Allenby hade en problematisk tid på Hawaii förra året. Under Sony Open vaknade han upp utan vetskapen var han befann sig, utan plånbok och mobiltelefon. 

Polisen misstänkte att han blev rånad och kanske också kidnappad. Allenby själv minns inget från händelsen. Några dagar senare berättade en kvinna att hon hjälpt golfspelaren med att komma undan från två män.

En månad senare blev en man häktad då han använt sig av Robert Allenbys kreditkort. Han blev senare dömd till fem års fängelse.

Men trots förra årets händelser ska han nu tävla i samma tävling i år.

– Jag har kommit hit i 17 år, bott på samma hotell och njutit av upplevelsen. Jag trivs med att starta säsongen här och jag kommer inte låta en dålig erfarenhet förstöra den här vackra platsen för mig, säger Robert Allenby till Golf Digest.

– Förra året var då. Nu är jag här för att spela så bra som möjligt. Och även om jag inte gör det är den här veckan nyttig för mig.

Fyra svenskar finns med i veckans Sony Open - Jonas Blixt, David Lingmerth, Henrik Norlander och Carl Pettersson. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.
  Igår
  TV: Se Brobergs slag som utsetts till junis bästa