CME Group Tour Championship – Round Two

Blogg

Yngst någonsin

Foto: Getty Inbee Park kommer att bli historisk nästa sommar som den yngste någonsin att bli invald i golfens Hall of fame Sydkoreanskan Inbee Park kommer att bli den yngsta spelare någonsin att bli invald i golfens Hall of Fame nästa år. I och med att hon vann Vare Trophy för lägsta snittscore förra säsongen och

Text: Martin Strömberg • 2015-11-26 Uppdaterad 2019-12-11
Yngst någonsin
Foto: Getty Inbee Park kommer att bli historisk nästa sommar som den yngste någonsin att bli invald i golfens Hall of fame

Sydkoreanskan Inbee Park kommer att bli den yngsta spelare någonsin att bli invald i golfens Hall of Fame nästa år. I och med att hon vann Vare Trophy för lägsta snittscore förra säsongen och därmed nådde de 27 poäng som krävs enligt det system som reglerar vilka som kan bli invalda, har hon nu bara en punkt kvar att uppfylla; att ha spelat tio år på touren.

Park är den tredje yngsta att nå 27 poäng, efter australiensiska Karrie Webb och sydkoreanskan Se Ri Pak men eftersom Park startade sin karriär så tidigt kommer hon att vara yngst då hon väljs in efter sin tionde start nästa säsong, då 27 år gammal. Webb var 30 år och Pak 29 när de valdes in.

– Jag sa tidigare att bli invald i Hall of Fame skulle vara mitt sista mål men det kom tidigare än jag trott. Hall of Fame har alltid varit ett stort mål och något jag drömt om hela mitt liv, sa den sjufaldiga majorvinnaren Inbee Park när saken var klar. 


Text: Martin Strömberg • 2015-11-26
BloggInbee ParkTournytt
Scroll to Top