2015 Sime Darby LPGA Tour

Blogg

“Vill fajtas för ännu en seger”

LPGA. Anna Nordqvist fick till en fin avslutning på LPGA-tävlingen i Malaysia. Nordqvist gick sex under par sista ronden och klättrade från 22:a till sjunde plats i listan. Svenskan inledde tävlingen trevande i torsdags men hade ett bra andravarv på fyra under par. Och den låga scoren kom på söndagen och hennes 65-runda räckte till hennes

Text: Olof Åsgård • 2015-10-11 Uppdaterad 2015-10-11

LPGA. Anna Nordqvist fick till en fin avslutning på LPGA-tävlingen i Malaysia. Nordqvist gick sex under par sista ronden och klättrade från 22:a till sjunde plats i listan.

Svenskan inledde tävlingen trevande i torsdags men hade ett bra andravarv på fyra under par.

Och den låga scoren kom på söndagen och hennes 65-runda räckte till hennes nionde topp-10-placering under 2015. Nordqvist slutade totalt elva under par, sju slag efter vinnaren Jessica Korda.

– Jag har spelat stabilt hela veckan, och slagit upp järnen nära pinnen men har väl mer varit att sätta puttarna. Jag var ganska besviken efter tredje rundan för jag spelade bra men scorade inte alls bra, så det var skönt att göra sju birdies sista ronden, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.

Inför tävlingen i Malaysia hade Anna inte rört klubborna på över en vecka och hon hade bara tagit en lektion med sin tränare innan tävlingen.

– Jag var lite osäker på formen men spelet har känts väldigt bra senaste månaderna men jag har haft svårt att scora och resultaten har inte varit jättebra trots att spelet ändå varit rätt bra. Så kul att skjuta två bra scorer den här veckan och ha en framskjuten placering. Det har varit en stabil tävling, träffade 16-17 greener varje runda så spelet var stabilt från tee till green, säger Nordqvist.

Sjundeplatsen var Nordqvist nionde topp-10-placering och nu är hon på väg till Sydkorea för sin andra tävling av fyra i Asien. 

– Ser fram mot Asiensvängen. Jag skulle vilja vara uppe i contention och fajtas för ännu en seger nu i slutet av året.

Pernilla Lindberg avslutade Sime Darby LPGA Malaysia med att gå ett under par. Hon slutade på 47:e plats, på par totalt.

Resultat Sime Darby LPGA Malaysia


Text: Olof Åsgård • 2015-10-11
BloggTournytt
Scroll to Top