5de3fc22bcb8e

Artiklar

2 HIO på 2 dagar

65-årige Jan Danneman slog till med hole-in-one två dagar i rad.

Text: CM Hellsten • 2018-09-19 Uppdaterad 2019-12-12

Jan Danneman har spelat golf i tre decennier men aldrig lyckats göra hole-in-one tidigare, men i september slog han till med två fullträffar på lika många dagar.
Jan Danneman spelade på hemmabanan HaningeStrand GK söder om Stockholm.

På hål 6 (145 meter) kom hans första HIO.
Så här berättar han om slaget:
– Flaggan stod dold bakom en bunkerkulle vilket innebar att jag inte fick se bollen gå i hål. Jag använde äldsta klubban i bagen, en metalwood-sjua från Callaway. Det hela hände i samband med veteranernas onsdagstävling på klubben. Vi letade faktiskt en stund efter bollen innan min medspelare Claes skrek: Den är i hål!

HIO – så stor är din chans att lyckas

Dagen efter spelade Jan Danneman i sin vanliga fyrboll med hustrun Anette och vännerna Thomas och Lena.

Kvartetten kom till hål 14 (145 meter):
– Ett hål som går lätt utför och greenen är undulerad i två etage. Flaggan stod för dagen på nedre etaget vilket gjorde att det inte heller här gick att se hålet. Efter slaget, som även denna dag gjordes med “gubbsjuan”, landade bollen fint på green med linje mot hål och då utbrast Thomas: Den kommer att gå i! Aldrig svarade jag, det går inte att göra HIO två dagar i rad! Vi skyndade fram till green och konstaterade att Thomas hade rätt, bollen låg i hål!!! Det blev skrik, tjut och fotografering, berättar Jan Danneman.



Text: CM Hellsten • 2018-09-19
Artiklar19:e hålet
Scroll to Top