Golfskolan - Gör om mig

Så roterar vi bort slicen

Med Niclas Björnssons antislice-övningar kommer du lära dig att arbeta bättre med kroppen för att på så vis bli kvitt slicen.

Så roterar vi bort slicen

Du kan aldrig ändra bara en sak i golf. Så fort du ändrar på något sker en kedjereaktion. Rätt svingspår kan exempelvis leda till fel bladposition i träffen.

Därför räcker det sällan att få höra vad du ska göra för att sluta slica. Det kan ibland förvärra problemet och göra att du fortsätter svinga utifrån och in eller med en ännu brantare, huggande, infallsvinkel mot bollen. 

Lösningen ligger i att lära kroppen hur den ska röra sig för att klubban ska hamna på rätt plan. De här övningarna gör Fabian Grau varje gång han tränar och hans resa mot att sluta slica är så gott som klar. 

Nu gäller det bara att få till kontinuitet så att han inte ­faller tillbaka i gamla mönster.

Rotationsövning:
KASTA BOLL

För att lyckas med den här övningen måste du rotera bort främre höften tidigt, ha kvar huvudet bakom bollen vid kastet och du måste sätta tryck på främre foten. Den här övningen är ett bra sätt för dig att känna hur tidigt detta måste ske i svingen. Ta din järnsjua och luta dig med främre armen som på bilden. Klubban ska vara placerad på insidan av främre foten. Uppgiften är att svinga armen som i en golfsving och kasta bollen högt och rakt framåt. Tänk på höftrotationen, trycket och huvudpositionen.

 
Har du problem med slice?
Ja
56
24
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!