Så kan golfklubbarna bidra i Foderhjälpen

Den extrema torkan gör att djur kan tvingas nödslaktas då det råder stor foderbrist runtom i Sverige. Men golfklubbarna kan hjälpa till!

Så kan golfklubbarna bidra i Foderhjälpen
Det råder stor foderbrist i Sverige. Nu kan golfklubbarna i landet vara med och hjälpa till. //Foto: iStock

Den extrema torkan i stora delar av landet gör att det saknas stora mängder djurfoder. På grund av det kan lantbrukare runt om i Sverige och våra grannländer behöva nödslakta djur.

Men golfklubbarna kan hjälpa till.

Roger Andersson är marknads- och kommunikationschef på Svenska Golfförbundet. Han skriver på förbundets hemsida att det finns saker våra svenska golfklubbar kan göra.

"Tyvärr kommer många lantbrukare tvingas nödslakta djur för att det saknas foder. På många golfbanor finns ytor som inte är i aktivt spel med oslaget gräs.
På ett antal golfklubbar i landet finns redan samarbete med lantbrukare och hästnäringen. Har även din klubb möjlighet att erbjuda detta till närliggande lantbrukare? Behövs kontakt med lantbrukare i ert område så hjälper det lokala Hushållningssällskapet eller LRF-avdelning till. Eller gå med i Foderhjälpen."

blogginlägget skriver Andersson också att Allerum i Skåne, Harabäcken i Varberg, Landeryd i Linköping, Örebro City Golf, Bro Hof och Hagby i Stockholm redan hjälper till.

Hur kan din klubb vara med och bidra?

Här kan du läsa mer om Foderhjälpen!


Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!