Golf Course at Sunrise

Artiklar

Så kan golfklubbarna bidra i Foderhjälpen

Den extrema torkan gör att djur kan tvingas nödslaktas då det råder stor foderbrist runtom i Sverige. Men golfklubbarna kan hjälpa till!

Text: Jesper Johansson • 2018-07-10 Uppdaterad 2019-12-12

Den extrema torkan i stora delar av landet gör att det saknas stora mängder djurfoder. På grund av det kan lantbrukare runt om i Sverige och våra grannländer behöva nödslakta djur.

Men golfklubbarna kan hjälpa till.

Roger Andersson är marknads- och kommunikationschef på Svenska Golfförbundet. Han skriver på förbundets hemsida att det finns saker våra svenska golfklubbar kan göra.

“Tyvärr kommer många lantbrukare tvingas nödslakta djur för att det saknas foder. På många golfbanor finns ytor som inte är i aktivt spel med oslaget gräs.
På ett antal golfklubbar i landet finns redan samarbete med lantbrukare och hästnäringen. Har även din klubb möjlighet att erbjuda detta till närliggande lantbrukare? Behövs kontakt med lantbrukare i ert område så hjälper det lokala Hushållningssällskapet eller LRF-avdelning till. Eller gå med i Foderhjälpen.”

blogginlägget skriver Andersson också att Allerum i Skåne, Harabäcken i Varberg, Landeryd i Linköping, Örebro City Golf, Bro Hof och Hagby i Stockholm redan hjälper till.

Hur kan din klubb vara med och bidra?

Här kan du läsa mer om Foderhjälpen!



Text: Jesper Johansson • 2018-07-10
Artiklar
Scroll to Top