5de422f1cb400

Artiklar

”Nu vill jag träna mer”

MOT SINGEL. Johanna Widén föll på mållinjen men tränaren Niclas Björnsson hyllar hennes talang.

Text: Redaktionen • 2017-12-14 Uppdaterad 2019-12-12

JOHANNA WIDÉN: 
Ålder:
26
Bor: Uppsala
Hemmaklubb: Upsala GK
Starthcp: 10,8
Slutade på: 10,0
HCP-sänkning i procent: 7.

Den som går förbi Johanna Widén på rangen skulle förmodligen gissa att hon har en klart lägre handicap än 10. Men att få allt nytt att fungera även på banan har varit hennes problematik under Gör om mig. Men att målet inte uppnåddes i år är hon inte ett dugg besviken över.
– Det har gått över förväntan. Att träningarna med Niclas skulle vara så bra och att jag skulle lära mig så mycket trodde jag inte.

Din tränare Niclas Björnsson säger att du slår slag som en nollhandicappare, håller du med?
– Roligt, fast handicap visar ju inte riktigt att det är så men det ger såklart självförtroende. När jag slår bra så går det riktigt bra sen gäller det att få ihop det. 

 

Deltagarna sänkte sig i snitt med 18 procent

Vad har du utvecklat mest?
– Spelar mycket jämnare. Ett av mina mål var att höja lägstanivån och det har jag verkligen gjort, alla rundor ligger nu inom buffertzonen. Så var det inte tidigare. Närspelet var den delen jag ville förbättra mest och det har jag, framförallt chippar och pitchar.

Du var som lägst nere på 9,8 i hcp och registrerade alla rundor, varför?
– Jag och Niclas pratade om det, och han sa att när vi gör om en sving får det ta tid och spelet man presterar under omgörningen kanske inte avspeglar den spelare man är på väg att bli. Samtidigt var ett av mina mål att höja min lägstanivå och nej, det är inte jättekul att höja sig men det här spelet går någonstans ut på att klara av att spela på sin handicap.

Gör om mig: Custom fitting hos Golfstore

Hur skiljer sig rangespelet från spelet på banan?
– Det är lite skillnad. Jag har stått många timmar på rangen där det gått jättebra. Sen sätter jag lite press på mig själv att prestera men sen sker inte det, vilket varit fru-strerande. På rangen har jag råd att mixtra och göra fel, det har jag inte på banan och där vill man verkligen inte göra fel.

Hur kommer du fortsätta med din golfutveckling?
– Att jag inte nådde hcp-målet gör inget. Resultaten kommer. Golfsuget var högt innan, nu har det ökat. Eftersom jag märker att träningen ger resultat vill jag fortsätta att utvecklas och hoppas faktiskt att jag kommer kunna träna ännu mer nu.

TV: Häng med bakom kulisserna i Gör om mig

Tränare Niclas Björnssons kommentar:
– Johanna har hela tiden varit nyfiken och villig att pröva nya saker. Hon har utvecklats mycket och det har varit fantastiskt roligt att arbeta tillsammans med henne. Närspelet har blivit bättre och hon har lärt sig många nya typer av slag. Hon slår bra järnslag men har fortsatt utvecklingspotential med drivern då hon fortfarande kommer lite för mycket inifrån. Hon har lärt sig att arbeta med bouncen och hanterar olika typer av grepp för att variera höjd och spinn på bollen. Johanna kan slå slag som en nollhandicappare och om hon fortsätter att träna hårt är chansen stor att det lossnar rejält nästa säsong.

• Rotationen
Roterar bättre i baksvingen, det ger en lugnare vändning på toppen och mer tid att arbeta med underkroppen samt hitta rätt svingspår.

• Inte längre slutet blad
Johanna hade stora problem med att bladet var slutet vid bollträffen. Därför har vi lagt fokus på mindre aktiva handleder och att få in rörelsen i rätt ordningsföljd.
 

• Mer tryck
En mer passiv högersida och tryck under den främre foten i rätt skede ger armar och klubba mer utrymme vid träffögonblicket.


Text: Redaktionen • 2017-12-14
ArtiklarGolfskolan
Rulla till toppen