5de433c436516

Artiklar

Tiger hade fem olika substanser i kroppen vid gripandet

Rättsläkarens rapport visar att Tiger Woods hade spår av fem olika substanser i kroppen vid polisingripandet. Bland annat ett muskelavslappnande medel som också finns i marijuana.

Text: CM Hellsten • 2017-08-15 Uppdaterad 2019-12-12

Det var i slutet av maj som Tiger Woods stoppades av polis på en väg i Jupiter, Florida. Han greps klockan 03.00 och släpptes sedan under förmiddagen.
Woods berättade för polismännen att han gick på smärtstillande mediciner för att klara smärtorna efter hans fjärde ryggoperation, som gjordes i april.

Senare kom Tiger Woods med ett uttalande där han förklarade att alkohol i-n-t-e var inblandat.
”Jag inser allvaret av vad jag gjort och tar hela ansvaret för mina handlingar. Jag vill att allmänheten ska veta att alkohol i-n-t-e var inblandat. Det som hände var en oväntad reaktion på mina receptbelagda läkemedel. Jag insåg inte att blandningen av medicinen skulle påverka mig så kraftigt. Från djupet av mitt hjärta vill jag be om ursäkt till min familj, mina vänner och mina fans. Jag förväntar mig också mer från mig själv. Jag ska göra allt som står i min makt för att se till att detta aldrig händer igen. Jag samarbetar fullt ut med polisen och vill också passa på att personligen tacka representanterna för Jupiters polisavdelning och Palm Beach County Sheriff-kontor för deras professionalism.”

Tiger: ”Avslutat ett intensivt behandlingsprogram”

Tiger berättade i juli att han fullbordat ett behandlingsprogram mot sitt missbruk av receptbelagd medicin.
När den första utfrågningen i domstol arrangerades tidigare i augusti så var Tiger Woods inte närvarande vilket enligt domstolslagarna innebär att han förklarar sig ”icke skyldig”.
Alla andra ståndpunkter än ”icke skyldig” kräver att svaranden är närvarande.
Rättegången är nu uppskjuten till oktober. Enligt statsåklagaren har Woods gått med på att gå in i det ettåriga, statliga rehabilterings-programmet.

Tiger förklarar sig ”icke skyldig”

ESPN har läst rättsläkarens rapport och den visar att Tiger Woods hade fem olika substanser i kroppen vid tiden för polisingripandet.
Det fanns spår av tre olika smärtstillande preparat, sömntabletter samt THC, som är ett muskelavslappnande medel som också finns i marijuana.
Medicinsk cannabis är tillåten i delstaten Florida.

På måndagen gjorde Tiger Woods ett uttalande till Golf Channel:
– Som jag tidigare sagt har jag fått professionell hjälp med att handskas med mina mediciner. Jag hade på egen hand försökt behandla mina ryggsmärtor och sömnsvårigheter, men insåg att det var ett misstag att inte rådfråga medicinska experter. Jag fortsätter att arbeta tillsammans med mina läkare och de tycker att jag har gjort signifikanta framsteg. Jag är fortsatt tacksam för det fantastiska stöd som jag får från min familj och mina vänner.
– Angående min rygg så pratade jag nyligen med min kirurg och han är mycket nöjd med hur kroppen läker. Jag följer schemat, jag lyfter lite vikter, trampar på min stationära cykel och puttar lite.


Text: CM Hellsten • 2017-08-15
ArtiklarTiger Woods
Rulla till toppen