5de43d568dde8

Artiklar

GOM-Johanna nära målet

Johanna Widén har som mål att nå singelhandicap i år. Efter årets första sänkning är hon nära.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-13 Uppdaterad 2017-06-13

Gör om mig-deltagaren Johanna Widén är på jakt efter ett singelhandicap. Hon började säsongen på 10,8, men nu har hon tagit ett stort steg i rätt riktning.

Efter en runda, som började med en kvadrupel-bogey lyckades hon göra en sänkning. Och den var rejäl.

Läs om rundan här!

Svensk Golf ringde upp Widén för att gratulera till den fina golfrundan, och fråga om golfen. Första frågan handlade om känslan när hon gick av den 18:e greenen med en rejäl sänkning.
– Det var förstås en väldigt bra känsla. Jag var lite förvånad faktiskt och kände någon slags lättnad. Även fast man tänker, och får höra från andra, att sänkningarna kommer komma, så finns det omedvetet en känsla att man ska prestera.

Vad var det som fungerade så bra under golfrundan?
– Jag började väldigt skakigt, men sedan flöt det på jättebra. Drives, järnslag och chippar fungerade. Dessutom satte jag puttar som man kanske annars missar.

Hur stor anledning är din tränare, Niclas Björnsson, till den här sänkningen?
– En väldigt stor anledning. Han har gett mig otroligt många tips. De första lektionerna handlade väldigt mycket om järnslagen och jag har stått och nött med dem tills jag fått till det.
– Min andra lektion hade vi ute på banan och då fick han se mig slå alla möjliga slag som är svåra att efterlikna på en range. Det gav verkligen supermycket. Det är små detaljer som ger mycket i slutresultatet.

Hur mycket tid lägger du på träning och spelande?
– Jag har tränat med en grupp på min hemmaklubb för att få lite mer kontinuerliga träningstimmar. Med dem tränar jag två eller tre gånger i veckan och 1,5 till 2 timmar per gång. Sedan har det varit mycket egenträning och dessutom mycket spel. Så det har blivit ganska många timmar i veckan, faktiskt.

Har du något tips till andra som försöker sänka sin handicap?
– Man måste ha tålamod. Resultaten kommer om man tränar tillräckligt mycket och på rätt saker.

Vad är ditt mål för resterande delen av säsongen?
– Jag är inte riktigt singelhandicappare än, så det är mitt självklara mål. Sedan får vi se vad mitt nya mål blir.

Läs blogginlägget om sänkningen här!


Text: Jesper Johansson • 2017-06-13
Artiklar
Scroll to Top