PGA Championship – Round One

Artiklar

Så här ser Titleist nya fairway woods ut

Lite mer än en månad efter att Titleist släppte sina nya drivers visar de nu upp hur årets fairway woods ser ut.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-11 Uppdaterad 2016-08-11

När Titleist tidigare i somras släppte sina nya drivers 917D2 och 917D3 var det många som saknade systerklubban (spoonen) 917F.

I stället för att släppa alla klubbor på en gång valde Titleist att dela upp det så att driversen släpptes separat. Tanken var att deras fairway woods skulle släppas senare och även de i två olika modeller.

Nu visar Titleist upp ett första smakprov på hur fairway woodsen kommer se ut.

Det finns flera skillnader mellan den ny 917 modellen och den äldre modellen 915. Den tydligaste skillnaden är namnen, i stället för F och Fd kommer de nya klubborna ha tilläggsnamnen F2 och F3. F2 kommer, precis som F-klubban ha ett större klubbhuvud och högre utgångsvinkel jämfört med den mindre F3-klubban som kommer likna Fd-klubban med ett mindre klubbhuvud.

En stor nyhet för årets klubbor är att de har Titleists SureFit CG-system vilket gör att man kan flytta klubbans tyngdpunkt för att på så sätt påverka klubbans spinn. 

Enligt Chris Tuten från Titleist Tour har ungefär hälften av proffsen som kommer till start i helgens John Deere Classic valt att spela med F2 och hälften med F3. Jason Bohn, Chesson Hadley och Bud Cauley är tre spelare som förväntas spela med klubban i helgen.

– Vi har fått bra respons på båda nya fairway woods. Många killar har berömt känslan och formerna av klubbhuvudet, säger Tuten till pgatour.com.

En del proffs har också sagt att de nya klubborna har en lite högre utgångsvinkel men samma distans än dess föregångare, något som gör att man kan gå ner i loft och minska bollens spinn.

Här kan du se hur de nya klubborna ser ut


Text: Erik Hallberg • 2016-08-11
ArtiklarTitleistUtrustning
Rulla till toppen