AfrAsia Bank Mauritius Open – Day Three

Artiklar

Pelle Edberg: ”Det saknas i mitt facit”

Efter Jan-Ove Waldner, Mats Wilander, Magdalena Forsberg och Nicklas Lidström var det dags för Pelle Edberg att gästa podcasten Tack Sverige.

Text: Jesper Johansson • 2016-06-30 Uppdaterad 2016-06-30
Pelle Edberg: ”Det saknas i mitt facit”
Pelle Edberg tillsammans med intervjuaren Anton Edman. Klicka på bilden för att komma till tacksverige.nu

37-årige Pelle Edberg från Jönköping är gäst i senaste avsnittet av välgörenhets-podcasten Tack Sverige. I podcasten har svenska idrottsprofiler såsom Jan-Ove Waldner, Magdalena Forsberg och Nicklas Lidström pratat om sin karriär. Pelle Edberg pratar bland annat om hur det var att från början komma ut på proffstourerna, men också vad han saknar.

– En vinst saknas i mitt facit. Det är vad jag strävar efter. Jag har kommit både tvåa och trea flera gånger men en seger är vad jag saknar, säger han.

Pelle Edberg pratar också om OS och de avhoppande världsstjärnorna. Han menar att tävlingen inte är tillräckligt stor för att de bästa spelarna ska vilja spela.

– Det är många som pratar om OS nu, men det är bara en sidogrej för golfare. Om man blir uttagen är det klart att man åker dit men det är trots allt många som har tackat nej. Det har mycket att göra med vårat tighta schema. Det finns andra, större, tävlingar och majors som ligger mycket högre på att-göra-listan än OS.

Pelle Edberg pratar också om doping, och hur OS förändrat golfen.

– Nu dopingtestas vi som alla andra idrottare. Jag kanske testas någon gång per år medan de i världseliten testas oftare. Men jag tror inte att man tjänar så mycket på att dopa sig i golf. Ser man i gymmet är det ju inga muskelberg som spelar. Jag tror att det är väldigt få golfare som gör det.

Här kan du lyssna på hela intervjun med Pelle Edberg.


Text: Jesper Johansson • 2016-06-30
Artiklar
Rulla till toppen