5de4713a665ee

Artiklar

Efter 12 långa år står klubbhuset klart

Banan har funnits sedan 2004. Nu har Sjöbo GK även ett klubbhus.

Text: Tommie Gustavsson • 2016-06-09 Uppdaterad 2016-06-09
Efter 12 långa år står klubbhuset klart

Om några veckor är det dags. Då kan äntligen Sjöbo GK flytta in i sitt nya klubbhus.

Allt sedan banan stod klar 2004 har kubben haft barackliknande modulenheter som klubbhus.

– En del tycker det är lite mysigt, säger klubbens ordförande, Knut Inge Larsson. Men miljön i ett sådant hus är inte den bästa. Varmt på sommaren och kallt på vintern. Nu får vi ett riktigt klubbhus. Det kommer att uppskattas, inte minst av personalen.

Det nya klubbhuset, beläget bara en wedge från 18: green är på 400 kvadratmeter och kommer att innehålla omklädningsrum, restaurang, shop, kansli och reception.

– Vi bygger i egen regi. Därför kommer vi undan med sex miljoner i byggkostnader. Om vi inte hade byggt själva hade det nog kostat det dubbla.

Sjöbo GK, som har 650 medlemmar, har gjort både många och stora investeringar på senare år. Ny golfstudio, nytt övningsområde, belysning på range och puttinggreen och ny maskinhall.

– Men vi är ändå väldigt försiktiga med våra pengar. När vi startade klubbhusbygget var vi skuldfria. Nu har vi lånat upp en del, vi fick ju också köpa ut en del av marken. Men det är inte större summor än att vi har det under kontroll. Vi kommer även fortsättningsvis att vara försiktiga och utveckla anläggningen i den takt som ekonomin tillåter, fortsätter Knut Inge Larsson.

Sjöbo GK, som ligger på sandjord, inbäddad i tallskog, är en mycket uppskattad bana, inte minst bland vindpinade skånska golfare.

– Varje år har vi cirka 10 000 greenfeegäster. Det stärker naturligtvis vår ekonomi.

Det gamla klubbhuset kommer att återanvändas som garage för golfbilar och bagförråd.


Text: Tommie Gustavsson • 2016-06-09
ArtiklarSjöbo GK
Rulla till toppen