5de472a96b09b

Artiklar

Börsnoterade Alexander gör sin ET-debut på torsdag!

2012 blev Alexander Björk den förste golfare att börsnotera sig – och inbjuda till "crowd investing". På Bro Hof hoppas han kunna ge lite aktieutdelning.

Text: Michael Åhman • 2016-05-31 Uppdaterad 2016-05-31

Alexander Björk var 22 år gammal när han 2012 börsnoterade sig och tog in “riskkapital” för att finansiera sin väg till Europatouren. Han tog in 272.000 kronor från mer än 200 investerare via sportbörsen Trade in Sports.

På torsdag når han ett av delmålen: Då debuterar han i Nordea Masters på Bro Hof.

Vägen dit har gått från den Nordiska golftouren via Challenge Tour. Det var genom bra spel – en 40:e plats i rankingen 2015 – som han i år fått möjlighet att spela ett par tävlingar på European Tour.

Han har sedan gjort den långa resan från den Nordiska golftouren till att etablerade sig på Challenge Tour. Genom bra spel – en 40:e plats i rankingen 2015 – har han i år fått möjlighet att spela ett par tävlingar på European Tour.

– Jag är riktig laddad inför veckan! Det är givetvis speciellt att spela på hemmaplan med familj, vänner och inte minst andelsägare på plats för att stötta mig, säger Alexander.

De som investerat får dela på 10,3 procent av alla prispengar från 1 januari 2013 till den 1 januari 2017. Hittills har 91.000 kronor återbetalats. Ur ett finansiellt perspektiv blir Alexanders spel på European Tour viktigt, eftersom prispengarna är väsentligt mycket högre än på CT. En vinst i Nordea Masters skulle ge 260.000 kronor i “aktieutdelning”.

Alexander är på plats på Bro Hof sedan i söndags för att förbereda sig. Hittills har säsongen gett blandade resultat. Men en fjärdeplats för två veckor sedan i Montecchia Open visar att spelet finns där.

– Alexander var modig som gick i bräschen för vår crowd investing-modell som nu har hjälpt femton andra talanger i deras satsningar. De pengar Alexander återbetalar återinvesteras ofta i nästa generations talanger, vilket skapar ett mycket positivt kretslopp, säger Trade in Sports vd Claes Holmström.

Kanonrond av Björk


"Jag har spelet för att slåss i toppstriden"


Text: Michael Åhman • 2016-05-31
ArtiklarAlexander BjörkEuropean Tour
Scroll to Top