5de4769f8ff4d

Artiklar

Vill du skänka 20 kr per birdie till välgörenhet?

Svensk Golfs chefredaktör Tobias Bergman ville hitta ett sätt att bidra till välgörenhet med sin golf – och skänker pengar för birdies och dubbelbogeys. Nu vill han att du också hakar på.

Text: CM Hellsten • 2016-04-18 Uppdaterad 2016-04-18

Det var efter lördagens rond som Svensk Golfs chefredaktör Tobias Bergman formulerade ett blogginlägg, där han lovade att skänka pengar till välgörenhet för sina prestationer på golfbanan under 2016.

Han utlovade 20 kronor per birdie, 500 kronor per eagle och 50 kronor för varje dubbelbogey eller sämre direkt till Barncancerfonden – och han ville också att fler skulle haka på.

Hur har reaktionerna varit?

– Väldigt positiva. Många har hört av sig och vill göra något liknande – och det var ju precis vad jag hoppades på. Allra roligast var att en god vän som inte lirar golf också erbjöd sig att ge en femhundring för varje eagle jag gör. Det tycker jag är häftigt.

 “Jag hoppas verkligen att det ger ringar på vattnet”

Vill du skänka 20 kr per birdie till välgörenhet?
Svensk Golfs chefredaktör – Tobias Bergman.

Varför tog du det här initiativet?

– Jag inspirerades av ett par Facebookvänner som gör ungefär samma sak och tyckte att det skulle vara ett roligt sätt att bidra på. Dessutom har jag ju via vår blogg en bra möjlighet att nå ut med budskapet och att i min tur inspirera fler. Så jag hoppas verkligen att det ger ringar på vattnet.

 “Några tusen borde det i alla fall bli”

Hur mycket pengar räknar du med att det blir?

– Jag har faktiskt inte riktigt räknat på det. Men jag spelar väl minst 50 ronder och petar i några birdies och gör bort mig emellanåt. Så några tusen borde det i alla fall bli.

 “En femhundring varje gång han kastar en klubba”

Hur ska man tänka om man vill göra något liknande?

– Att hitta sitt eget sätt att bidra. Välj en organisation som passar dig och sätt upp egna kriterier och belopp. En av mina Facebookvänner lägger exempelvis en femhundring varje gång han kastar en klubba. Men storleken på summan är inte det viktiga, utan att man faktiskt bidrar. Sen är det kul om alla som är med mejlar mig eller signar upp i kommentarsfält så ska jag lista alla namn i bloggen. Sedan gör vi en sammanställning efter säsongen och ser vad vi har fått ihop.

Så hur stort blev ditt första bidrag efter lördagsronden?

– 90 spänn. En trippel och två birdies blev facit, så det känns som en lagom start.

 

Gillade du artikeln? Missa inte att gilla Svensk Golf på Facebook!

De ska spela golf i 24 timmar – för Barncancerfonden


Text: CM Hellsten • 2016-04-18
Artiklar
Scroll to Top