Här är årets 7 hetaste drivers – mellanklassen

Här är årets 7 hetaste drivers – mellanklassen

Det går inte att förneka. Det vilar något väldigt häftigt och åtråvärt över den där perfekt slagna driven. Det kräver en bra svingteknik, absolut. Men med rätt klubba i händerna är dina chanser att driva ut kompisarna betydligt bättre. Därför inleder vi årets stora utrustningstest med att presentera vår gedigna genomgång av årets drivernyheter.

Vår målsättning är att bjuda dig på en guide som ger en överblick av det välfyllda smörgåsbord som drivermarknaden utgör. Vi kan inte tala om för dig exakt vilken klubba du ska köpa – individuella svingegenskaper har alldeles för stor påverkan på hur en driver presterar för att kunna göra det – men förhoppningsvis kan du med vår hjälp sålla ner det till ett par lämpliga slutkandidater att titta närmare på. För att få ut maximalt av ditt köp ska du förstås se till att testa dessa mot varandra i en launchmonitor och låta en custom fittingexpert ge dig råd om allt från loft och facevinkel till vilken längd, vikt och typ av skaft som kommer att passa dig bäst.

Vi har delat upp årets nya drivers i två huvudklasser och en mindre subkategori. Uppdelningen baseras på att vi tror att pris är en avgörande faktor för dig när du köper nytt. I premiumklassen hittar du nio drivers med en prislapp från 4 000 kronors-strecket och ända upp till 6 000 kronor. Mellanklassen består av sju drivers där de flesta kostar kring 3 500 kronor. I tourklassen hittas sedan fyra drivers som i huvudsak tar sikte på skickligare och mer snabbsvingande spelare.

Under rubriken "Svensk Golf säger" sammanfattar vi det viktigaste du behöver veta om varje modell. Därefter följer citat från testpanelen. Dessutom bjuder vi i boxen "Trackman säger" på de insikter vi fått när testpanelen slagit klubborna framför bollflyktsradarn TrackMan. Genomgående har testandet gjorts och omdömena satts utifrån hur de olika klubborna presterat i jämförelse med sina konkurrenter i respektive klass.

Text: MARTIN STRÖMBERG & OSKAR ÅSGÅRD 

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!