Efter krisen – nu satsar klubben

Konferensföretaget Utmaningarnas Hus räddade klubben undan konkurs. Nu ser Peter Chamberlain över layouten.

Efter krisen – nu satsar klubben
Skånska Assartorp satsar på att bygga om sin 18-hålsbana. Foto: Assartorps GK

Assartorps GK, i Skåne, ska nu bli både mer spelvänlig och gästvänlig. Det är Peter Chamberlain som tagit fram en ny Master Plan för banan som nu håller på att verkställas.

– Assartorp ligger i ett vackert, böljande landskap. Ett sådant landskap erbjuder stora möjligheter. Men också utmaningar. Min uppgift är att göra banan spelvänlig för alla typer av golfare. Inte minst de som inte kan flyga bollen så långt, säger Peter Chamberlain.

Assartorps GK har haft en tuff resa genom åren. Det är ingen hemlighet att många tyckt banan varit i svåraste laget.

Speciellt gäster, som inte känt till strukturen.

För några år sedan var anläggningen ytterst nära konkurs. Då gick konferensföretaget Utmaningarnas Hus in och köpta hela anläggningen.

I dag har klubben pengar i kassan och satsar offensivt för att både locka nya medlemmar och fler gäster.

 "Vi har tagit ner en del onödiga träd, lagt igen några bunkrar"

– Vår ambition är att göra banan lite enklare för spelare som inte kan flyga bollen så långt. Vi har tagit ner en del onödiga träd, lagt igen några bunkrar, skapat nya klipplinjer och flyttat fram damtee på flera hål, säger Hasse Bergdahl, Assartorps klubbchef.

Dessutom har man skapat en droppruta på andra sidan vattenhindret på hål 11 - ett hål där inte alla kan komma över vattnet - och börjat bygga om nians greenområde.

 "Kommer att pågå i flera år framöver"

– Men det är bara en liten del av den Master Plan som Peter Chamberlain tagit fram som kommer att genomföras i år. Det här är ett projekt som kommer att pågå i flera år framöver.

Till viss del hänger det på om Utmaningarnas Hus bygger den planerade konferensanläggningen. Då kan till och med några hål försvinna och ersättas med helt nya.

I samband med krisen för några år sedan tappade Assartorp några hundra medlemmar.

Nu håller man så sakta på att få både nya medlemmar och gäster.

 "Det lockar en del, speciellt yngre"

– Vi erbjuder även Pay-and-Play mot ordinarie greenfee för gäster som inte är medlemmar i någon klubb. Det lockar en del, speciellt yngre, som tidigare spelat golf och som vill spela igen. I den gruppen hoppas vi kunna hitta en och annan blivande medlem i klubben, fortsätter Hasse Bergdahl.


Om Assartorp genomför hela den Master Plan som Peter Chamberlain tagit fram kommer det att kosta klubben drygt sex miljoner kronor.

Kul med klubbar som satsar!
Ja
135
4
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!