”Kändes overkligt och okontrollerbart”

”Kändes overkligt och okontrollerbart”

Camilla Lennarth gjorde säsongsdebut i Nya Zeeland under den jordbävningsdrabbade tävlingen.

Helgens Ladies European Tour-tävling spelades på Nya Zeeland och hemmaspelaren Lydia Ko slutade etta. Men de största rubrikerna kring tävlingen stod naturen för. Under söndagen inträffade nämligen en jordbävning.

Bara en mil från banan var jordskalvets centrum och svenska Camilla Lennarth kände av skalvet när hon stod på det sjunde hålets fairway.

– Jag trodde att det var jag som hade blivit yr eller kanske uttorkad då jag inte längre kunde gå rakt på fairway. Skalvet varade i 10 till 15 sekunder och efteråt kändes det som att mina ben fortfarande skakade, berättade Lennarth för Svensk Golf.

– Det kändes som när man sprungit på ett löpband och är färdig men benen fortsätter att gå av sig själva. Jag blev väldigt chockad och fick vänta någon minut innan jag kunde putta. Det kändes overkligt och okontrollerbart.

 

Spelet då? Efter att ha slutat på en delad 32:a plats är Camilla Lennarth relativt nöjd, med tanke på att det var årets första tävling.

– Det var kul att komma ut och tävla igen efter en lång försäsong. Jag visade upp en bättre puttning än i fjol. Men det finns fortfarande saker att jobba på där men det var ett steg i rätt riktning.

Camilla Lennarth har nu åkt över till Australien för att spela Australian Open i Adelaide.

 

 

 

Har du varit med om en jordbävning?
Ja
24
25
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!