Kanonstart på 2016 för Nordqvist

Kanonstart på 2016 för Nordqvist

"Skönt att få betalt för all träning redan nu"

Det blev ingen seger i säsongsdebuten för Anna Nordqvist. Men efter en fin tvåputtsbirdie på 72:a hålet tog hon sig upp till en delad andraplats, två slag bakom sydkoreanskan Hyo Joo Kim.

– Det är inte mycket jag kunde göra åt henne när hon skjuter sju under sista dagen. Jag gick för vinst och hade några bra puttar på slutet idag men greenerna har varit ganska hoppiga och det var svårt att hitta rätt fart, berättar Nordqvist för Svensk Golf.

Nordqvist träffade 17 greener sista ronden men fick inte i särskilt mycket på greenerna. Totalt hade svenskan 32 puttar sista dagen, fem fler än segraren. Totalt var hon 16 under par efter ronderna 70-69-68-69.

Det var ett skönt besked för Anna som har tränat stenhårt de senaste fyra veckorna. Så hårt att hon till och med fick trappa ned lite på slutet.

– Jag fick dra ner på träningsdosen förra veckan då jag var väldigt sliten och jag var lite förvånad över hur bra jag kände mig i veckan. Det är kul att all träning betalade sig redan den här veckan.

Hon knöt näven när hon rullade i sin birdieputt på sista och en andraplats i en oviss säsongspremiär är ett formbesked som heter duga för svenskan.

Andraplatsen delade hon med amerikanskan Stacy Lewis och sydkoreanskan och fjolårsvinnaren i Pure Silk, Sei Young Kim.

– Nu hinner jag sova en natt i min egen säng innan jag åker till Ocala för nästa veckas tävling, berättar Nordqvist.

Och eftersom LPGA inte vill konkurrera med Superbowl spelas nästa veckas tävling onsdag till lördag.

Pernilla Lindberg avslutade starkt även hon med 69 slag och avancerade 15 placeringar till en delad 54:e plats.

Mer info följer.

Slutställning

Anna går mot sin bästa säsong hittills
Ja
67
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Relaterade artiklar

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Världsettan om Engström: ”Mitt råd är att...”
  • Här är de hetaste bollarna i Women's British Open
   Nio svenska spelare kommer till start i årets näst sista major, Ricoh Women's British Open. Tävlingen avgörs på Woburn GC och här hittar du de viktigaste grupperna att hålla koll på.
  • Henderson trivs med hektiskt schema
   Världstvåan Brooke Henderson har haft ett hektiskt 2016. Inför Ricoh British Womens Open har kanadensiskan tävlat tio veckor i rad, vilket är något hon trivs med.
  • Rory McIlroy vill vinna en major per år
   Nordirländaren Rory McIlroy slutade femma i The Open för två veckor sedan. Nu är det dags för hans sista chans att vinna en major i år, vilket han har siktet inställt på.
  Igår
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.