Åkesson går för seger

Åkesson går för seger

Inte i den absoluta striden men två svenskar har ändå en avlägsen segerchans i Johannesburg.

Fyra respektive sex slag bakom ledartrion.

Men svenskduon i toppstriden har inte gett upp slaget om segern i Joburg Open.

– Nej, med en låg rond i morgon finns chansen, säger Björn Åkesson, på delad tionde plats inför sista ronden till Svensk Golf.

Åkesson har hittills under tävlingen träffat över 70 procent av alla fairways och han är nöjd med spelet under tredje ronden. Särskilt delen från tee till green.

– Jag spelade riktigt bra från tee till green idag men fick inte bollen. Mina tre birdies var tap-in och bogeyn var en treputt så jag har tränat en del puttning efter ronden idag, berättar Åkesson. 

Också Johan Carlsson har en avlägsen segerchans från sin 16:e plats. Tredje dagen blev sämre än de två första men göteborgaren hade ändå varit nöjd om han lyckats göra birdie istället för bogey på det avslutande par fem-hålet.

 

 

 

Foto: Getty Johan Carlsson gick ett över tredje ronden och tappade placeringar

– Jag räddade mig väldigt mycket idag med bra närspel och hade inte särskilt mycket birdiechanser. Synd på sista att jag strulade till det. Missade drivern ordentligt och duffade lay up-slaget med en wedge över ett träd  och fick chippa ut igen, berättar Johan Carlsson.

I ledningen finns den sydafrikanska duon Haydn Porteous och Zander Lombard tillsammans med engelsmannen Anthony Wall, på 15 under par.

Övriga svenskar som klarade kvalgränsen är Jens Fahrbring på fyra under par och delad 49:e plats. Michael Jonzon är 75:a på två över par totalt.

Ställningen

Åkesson kan svepa fältet
Ja
14
16
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!