Amatör tackar nej till spel i Ryder Cup

Thomas Björn kan stryka ett namn i arbetet att ta ut årets Ryder Cup-lag. Engelsmannen Stephen Atkinson är inte tillgänglig.

Amatör tackar nej till spel i Ryder Cup
Thomas Björn har fått ett brev... //Foto: Getty Images

I slutet at september spelas Ryder Cup på Le Golf National utanför Paris. Europa ska försöka ta tillbaka pokalen efter att USA vunnit bekvämt på Hazeltine 2016.

Men en spelare har nu meddelat att han inte är tillgänglig till matchen mellan den gamla- och nya världen.

Stephen Atkinson är rankad 52 187 i världen. Engelsmannen har nu skickat ett brev till Europas kapten Thomas Björn för att meddela att han inte kan ta en av de tolv platserna.

"Motvilligt och med ett något tyngt hjärta måste jag skriva för att informera dig att jag måste dra mig ur att vara en av de spelarna som du vill ge ett wildcard för årets Ryder Cup", skriver Atkinson i brevet.

 

Engelsmannen fortsätter genom att berätta att hans utveckling inte varit vad han hoppats på.
"Även fast jag nyligen vann West Hill monthly medal (sex deltagare) är jag rädd att jag inte utvecklats som jag hoppats och med en världsranking på 52 187 finns det fortfarande lite plats för utveckling".

Atkinson skriver också att han ska lyssna på sin fru som anser att han är "sorgligt förvirrad". Han önskar också Thomas Björn lycka till i att hitta en ersättare till honom och att han är säker på att det finns något lika bra alternativ att välja. Dessutom tackar han nej till en eventuell vice kaptensroll.
"Jag tror inte att jag har möjlighet att vara vice kapten då jag är årets kapten i Babalou Golf Society (med över 20 medlemmar) och känner att det är orättvist dels mot den gruppen men också Ryder Cup-laget om jag delar upp min tid och försöker göra ett bra jobb för båda."

Atkinson avslutar dock brevet genom att meddela att han kan delge sin expertis när det kommer till mat och dryck, då han anser att det är något som inte setts över tillräckligt i tidigare matcher.

Läs hela brevet nedan:

Synd för Europa!
Ja
254
19
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!