Jordan Spieths gröna kavaj är för stor – för att han är rädd om den

Jordan Spieths kavaj från Masters-vinsten 2015 är alldeles för stor. Anledningen? Amerikanen vill inte att det ska hända något med den.

Jordan Spieths gröna kavaj är för stor – för att han är rädd om den
Jordan Spieth och hans för stora kavaj från segern i The Masters 2015. //Foto: Getty Images

Det är inte alltid lätt för en 24-åring att hålla koll på sin kavajstorlek. Jordan Spieth vet dock att han äger en – som är för stor.

Efter sin seger i The Masters 2015 fick amerikanen en kavaj som var för stor, och än har han inte ändrat den.
– Jag skräddarsydde den aldrig, så den är enorm. Jag litade inte på någon med den kavajen, så jag ville inte att någon skulle röra den.
– Jag gav dem inte min storlek från början. Jag bar den på greenen den dagen och jag bad dem aldrig sy om den åt mig. Jag borde nog göra det, säger Jordan Spieth enligt Golfweek.com.

Jordan Spieth fick frågan vilken storlek han har och kunde inte svara, men trodde att det var runt storlek 40.

Anledningen till att han inte vet vad han har för storlek är att han inte äger speciellt många kavajer. Han hade dock två innan han deltog i Presidents Cup. Och de två köpte han genom vännen och kollegan Justin Thomas.
– Jag köpte två kostymer genom Justin Thomas Polo-konto. Det är de enda fina kläderna jag någonsin köpt. Jag köpte två kostymer, skor och tröjor för att han hade en rabatt. Så jag köpte några riktigt fina grejer.

Justin Thomas är sponsrad av Polo och hade därav en rabatt på deras kläder även utanför golfbanan. Men vad fick han tillbaka av Jordan Spieth då?
– Jag frågade honom om han ville ha lite underkläder eller så, skämtar Under Armour-sponsrade Jordan Spieth.

Vet du vad du har för kavajstorlek?
Ja
18
15
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!