Crail är en av banorna som vinnarna får spela under Drömresan till Skottland. Foto: Getty Images

Leva

”Något alla borde få uppleva”

Drömresan närmar sig och hälften av vinnarna är utsedda. 20 platser ska fyllas, och vi stämde av med Svensk Golfs chefredaktör Tobias Bergman vad det där med Drömresan egentligen handlar om.

Text: Karin Klarström • 2013-02-27 Uppdaterad 2013-02-27

Var med och tävla

Bild 1123749
Tio vinnare har utsetts. Tio platser finns fortfarande kvar på planet som avreser mot Skottland i början av maj. Där väntar spel på St Andrews Castle Course, Gleneagles Centenary Course och Crail Balcomie Links. Bor gör vi på lyxiga Old Course Hotel, samt Gleneagles Hotel. Vi står för hela notan.

Anmäl dig du också.

Förklara för den som inte vet någonting om golf i Skottland, och aldrig varit där, varför det här är en riktig Drömresa.
– Det låter klyschigt, men att spela i Skottland är något alla golfare borde få uppleva. Banorna är ju en sak och de är förstås underbara, men det handlar också om atmosfären. Ibland luras vi att tro att det vilar något förnämt över spelet i Skottland eftersom vi ibland kan präglas av olika myter kring klädkoder och uppblåsta medlemsklubbar. Men egentligen är det precis tvärtom. Golfen är ofta en naturlig del i vardagslivet och det är häftigt.

Vilken del av resan tror du kommer att ge mest wow-känsla för vinnarna?
– De kommer att få uppleva tre golfbanor, som är väldigt olika och samtliga kommer att bli minnesvärda. Men att stå i baren, högst upp på Old Course Hotel, och titta ut över det 17:e hålet är en händelse som vi kanske bara får chansen att vara med om en gång i livet.

Vad ser du själv mest fram emot under resan?
– Jag har varit på Crail, men aldrig spelat banan. Men den ligger verkligen vackert och har dessutom en historia att berätta, så det blir en höjdare. Men att slå sig ned på en bänk bakom den 18:e greenen på the Old Course och titta på nervösa turister är alltid tio roliga och välinvesterade minuter av livet.

Blir det nån tävling på resan, eller blir det bara social trivselgolf?
– På Irland senast blev det en intensiv lagmatch mellan män och kvinnor, som skänkte krydda till anrättningen. Med tanke på att tio vinnare kommer att vara män och tio kvinnor så talar väl en hel del för ett liknande scenario.

Vilket lag tog hem segern?
– På Irland var det kvinnliga laget starkast.

Nu finns elva platser kvar. Om man inte vunnit än – vad har du för tips för den som verkligen vill vinna?
– Stick ut i motiveringen. Vi märker att det finns väldigt många som drömmer om att vinna, men kanske inte lägger så mycket tid på formuleringen och då är det lätt att man hamnar bland den stora massan. Det är visserligen ingen skrivtävling, men det skadar inte att försöka fånga juryns intresse.

Missa inte chansen – anmäl dig till Drömresan

Text: Karin Klarström • 2013-02-27
LevaNyheter
Rulla till toppen