Tiger Woods höll ut i elva hål, sen avbröt han tävlingen. Foto: Getty Images

Följa

Tiger bröt efter skada

Problem med ryggen tvingade världsstjärnan att kliva av efter elva mediokra hål i Farmers Insurance Open.

Text: Olof Åsgård • 2015-02-06 Uppdaterad 2015-02-06

Farmers Insurance Open

Bild 1113312

Speldatum: 5-8 februari 2015

Spelplats: Torrey Pines, San Diego, USA

Par: 72

Längd: 6 921 meter

Titelförsvarare: Scott Stallings

Prissumma: 6 300 000 US Dollar

Svenskar i fältet:

D5. Freddie Jacobson –5, 67,

D11. Jonas Blixt, –4, 68,

D67. Carl Pettersson, E, 72,

155. David Lingmerth, +9, 81,

Leaderboard

Problemen fortsätter för Tiger Woods. Det började redan på första hålet (10:an för Woods) av Farmers Insurance Open på Torrey Pines. Världsstjärnans dåliga form i närspelet från förra vecken visade sig direkt och han slog en kort pitch långt förbi hål.

Hålet efter började ett annat och värre problem för Tiger. Efter utslaget såg han besvärad ut och började ta sig över ryggen. Och smärtorna fortsatte sedan att göra sig påminda resten av ronden. Tiger Woods släppte drivarna till höger. Och när han skulle kompensera drog han utslagen till vänster.

Tiger Woods såg ut som plågad man och grimaserade illa efter varje sving och när han böjde sig. Hans spelpartner för dagen, Billy Horschel, som inte heller hade någon lyckad dag, tyckte synd om Tiger och plockade vid flera tillfällen upp bollar och peggar åt honom.   

Och som nämnt var inte Tigers närspel på topp och efter en katastrofal dubbelbogey på tvåan (11:e hålet för Woods) valde han att avbryta tävlingen på grund av sina smärtor. Han kördes sedan med golfbil tillbaka till klubbhuset där han möttes av ett stort pressuppbåd.

– Mina sätesmuskler aktiverades inte och slutar fungera och det sätter sig i ländryggen, sa Tiger Woods till Golf Channel.    

En av orsakerna ska ha varit den dimma som gjorde att starten sköts upp två och en halv timme. Woods sa till Golf Channel att han var avslappnad och uppvärmd till sin ursprungliga starttid. Men när tävlingen sköts upp och han skulle värma upp igen så började han känna sig stel i ryggen och musklerna svarade inte.

På frågan om han var bekymrad och frustrerad över att hans ryggproblem kommit tillbaka, svarade han kort och gott ”ja, väldigt” och att han inte övervägde att inte ställa upp även fast han känt av smärtorna innan tävlingen började.

Frågan är hur pass allvarligt skadad Tiger Woods är och om han kan, vill och orkar komma tillbaka igen?

Som många gånger förr sätter Tiger Woods insats allt annat åt sidan. Men svenska golffans kan glädjas åt att Freddie Jacobson ligger delad femma och Jonas Blixt delad elva efter första dagens spel. Jacobson, fem under par och Blixt, fyra under par.

Carl Pettersson gick på par första dagen. Sämre gick det för David Lingmerth som gick nio över par.  

ET: Från sjuksängen ut i hetluften
LPGA: Kraftigt oväder blåste av spelet på Bahamas

Text: Olof Åsgård • 2015-02-06
FöljaNyheter
Rulla till toppen