Amerikanskan hade ett tag chansen att komma under 60 slag Foto: Getty Images

Följa

63 av Lewis

Amerikanskan Stacy Lewis startade bäst av alla i Honda LPGA Thailand. Hennes 63 slag var dagens runda och gav ledning med tre slag. Caroline Hedwall började bäst av svenskorna med 69 slag.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-02-21 Uppdaterad 2019-12-11

Honda LPGA Thailand

Speldatum: 21 – 24 februari
Bana: Siam Country Club
Prispengar: 1,5 miljoner dollar
Vinnare: Yani Tseng (2012)

Startfält
Starttider
Aktuell Ställning
Penninglista

När de bästa damerna i världen den här veckan kom till Thailand var det den bästa av amerikanskorna som var i särklass. Stacy Lewis gjorde eagle på det tredje hålet och sedan radade hon upp birdies. När hon vände sex under par och sedan följde upp det med birdies på tian och tolvan hade hon fortfarande chansen att komma under 60 slag.

Men hon kom av sig något och Annika Sörenstam är fortfarande den enda som varit under 60 slag på LPGA. Men 63 slag blev det och ledning med tre slag före franska Karin Icher. Fyra slag efter finns Catriona Matthew, Gerina Piller, Inbee Park och Amy Yang. Lewis är numera världstrea och den högst rankade amerikanskan. 

– Jag slog inte bollen bra förra veckan, men idag börja med att sänka för eagle på trean och efter det hade jag massa birdiechanser och det kunde faktiskt ha varit lägre, berättade Lewis för lpga.com.

På delad tionde plats hittar vi Caroline Hedwall. Hennes 69 slag (-3) innehöll fem birdies och två bogeys. Hon har nu sex slag upp till ledarinnan. Efter att ha startat säsongen med två vinster i Australien så blev det en 55:e plats för ”Carro” i LPGA-premiären förra veckan. Hon delar tiondeplatsen med bland andra tonårssensationen Lydia Ko från Nya Zeeland.

– Jag spelade stabilt, träffade mycket greener och tog vara på par-femhålen. Men greenerna är väldigt ondulerade så det gäller att ligga på rätt sida. Det blir det fokus på imorgon, berättar svenskan för Svensk Golf.

Karin Sjödin startade med 73 slag och delar med det 37:e plats. Sista svenskan i tävlingen, Anna Nordqvist gick runt på 76 slag och delar 59:e plats. Överraskande nog startade världsettan och de senaste två årens vinnare i Thailand, Yani Tseng med att gå tre över par och är nu hela tolv slag från den suveräna amerikanskan.

 

Snökaos i öknen

Text: Daniel Rosenlund • 2013-02-21
FöljaNyheter
Rulla till toppen