Efter första dagens spel i Kalifornien delar Caroline Hedwall ledningen. Foto: Getty Images (arkivbild)

Följa

Hedwall utmanar världsettan

Yani Tseng har sin vana trogen klamrat sig fast i toppen. Men den här veckan ser hon ut att få en blågul utmanare. Caroline Hedwall stänkte i puttar och en chip för en 67:a. "Skönt att få en bra start", säger "Carro", som delar ledningen.

Text: Daniel Lenngren • 2012-03-23 Uppdaterad 2012-03-23

Kia Classic

Datum: 22-25 mars

Spelplats: La Costa Resort & Spa, Carlsbad, USA

Prissumma: 1 700 000 dollar

Titelförsvarare: Sandra Gal

Aktuell ställning

Startlista

Världsranking

Svenska resultat

1) Caroline Hedwall, -5

26) Sophie Gustafson, par

45) Anna Nordqvist, +1

75) Pernilla Lindberg, +3

90) Maria Hjorth, +4

119) Karin Sjödin, +6

En vecka återstår. Sedan är det dags för årets första stora höjdpunkt på LPGA Tour – Kraft Nabisco Championship.

Caroline Hedwall verkar uppenbarligen ha lyckats i sin jakt på formtopp inför Majorn.

Barsebäcks kvinnliga stolthet rivstartade med tre raka birdies och visade direkt att hon ville umgås i toppstriden av Kia Classic.

– Jag slog upp dem nära på ettan och tvåan. På trean hamnade utslaget i en torva och jag slog inspelet lite kort om green, men chippade i kopp. Sedan rullade det på, säger Hedwall till Svensk Golf.

Efter 18 håls spel på La Costa Resort & Spa kunde hon till slut summera en 67:a (-5). Därmed sållade hon sig till duon Ji Young Oh och Yani Tseng som redan hade ledningen i klubbhuset.

– Det är ännu tidigt i tävlingen, men det är skönt att få en bra start. Jag har slagit bollen stabilt den senaste tiden så det känns bra, säger Hedwall.

Eftermiddagen bjöd på allt ”hoppigare” greener – men det var inget som bekymrade 22-åringen.

– Jag slog upp bollarna nära pinnen, så det gjorde inte så mycket. På något längre puttar behöver man lite tur, men det är samma för alla och jag kommer att ha en fördel med greenerna när jag går ut tidigt i morgon, konstaterar ”Carro” – som använder sig av kompisen Henrik Hilford Brander som caddie.

Inte helt oväntat har hon sällskap av Yani Tseng i toppen. Frånsett en bogey på åttan levererade världsettan ett närmast prickfritt scorekort.

– Men jag träffade inte särskilt många fairways. Banan är väldigt smal och ruffen tjock. Om du inte hamnar på fairway blir det svårt att komma nära pinnen, konstaterade Tseng efteråt.

Totalt sex svenskor finns på plats i Carlsbad. Sophie Gustafson är med en parrond (72 slag) näst bäst i den skaran. Hon delar 26:e-platsen.

LET: Motiverad Koch har täthäng
ET: McGrane öppnade bäst
PGA: Segerlös duo i topp

Text: Daniel Lenngren • 2012-03-23
FöljaNyheter
Rulla till toppen