147th Open Championship – Round One

Tournytt

Tung avslutning för Kinhult

Sista fyra hålen kostade fem slag för debutanten

Text: Martin Strömberg • 2018-07-19 Uppdaterad 2019-12-12
Tung avslutning för Kinhult

 

Det såg länge mycket bra ut för debutanten Marcus Kinhult under första dagen av The Open på Carnoustie. Han gick ut tidigt på morgonen och fick fina vindstilla förhållanden under stora delar av sin rond.

– Det var skönt att komma ut tidigt och slippa gå och tänka halva dagen. Tycker inte att det kändes särskilt annorlunda från en vanlig ET-tävling men de hade gömt undan pinnarna lite tufft, ungefär som de brukar göra på söndagarna, berättade Kinhult.

Efter en inledande bogey kom Kinhult tillbaks med tre birdies under mitten av ronden innan Carnousties tuffa avslutningshål ställde till det.

En bogey på 15:e och en dubbel på långa korthålet 16:e gjorde att Kinhult plötsligt var ett över par. Och efter ett par på tuffa 17:e blev det ännu en dubbelbogey på Carnousties svåra sistahål efter ett besök i Barry Burn kort om green.

– Jag gör två grova tekniska missar på 16 och 18 som straffar sig. Den på 18 var nästan en socket och jag känner mig som en Van de Velde-light just nu, berättar Kinhult för Svensk Golf efter ronden.

 Totalt blev det 74 för ronden, tre över par.

– Det blir ju både lättare och svårare när det är så här torrt. Man behöver inte slå lika långa klubbor men samtidigt är det svårare att kontrollera studsarna.

Under andra dagen startar Kinhult 13.53 svensk tid och det blir en lättare träning under eftermiddagen.

– Vi drar en lunch och sedan kör vi en liten rondanalys och så blir det väl lite träning efter det. Det är inget som behöver repareras eller så, mer att slipa på det som behöver slipas på.

 

 


Text: Martin Strömberg • 2018-07-19
TournyttCarnoustieMarcus KinhultThe OpenTournytt
Rulla till toppen