THE PLAYERS Championship – Final Round

Tournytt

Tigers blixtvisit på US Open-banan

Tiger Woods är en av få spelare i årets US Open som spelat tävlingsvarv p�� Shinnecock Hills tidigare. Ändå har han åkt till banan för att lära känna den ännu bättre.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-30 Uppdaterad 2019-12-12

Den här veckan spelar Tiger Woods golf på PGA Tour igen. Amerikanen har tagit ett längre uppehåll men ska nu delta i Memorial Tournament, en tävling han vunnit vid fem tidigare tillfällen.

Men innan han tog sig till Ohio besökte 14-faldige majorvinnaren årets US Open-bana, Shinnecock Hills på Long Island utanför New York.

Woods spelade en övningsrunda på banan och publicerade en bild på Twitter.


Så spelas årets US Open-bana

Det är 14 år sedan Shinnecock Hills senast anordnade US Open och banan har genomgått stora förändringar till årets upplaga. Eftersom det var så länge sedan majortävlingen spelades på klassiska banan är det många av dagens stjärnor som inte spelade då. Tiger Woods har dock spelat US Open på banan – vid två tillfällen.

Dels var amerikanen med 2004. Men 1995 deltog han också – som amatör.

Tiger Woods slutade delad 17:e 2004. Retief Goosen vann på -4 före tvåan Phil Mickelson på -2. Det var de enda spelarna under par. Ingen kom in på par.

Billy Mayfair, som inlett med två rundor på par, avslutade tävlingen med att gå 30 (!) slag över par under helgen.
Joakim Haeggman stannade på +22 och en delad 57:e plats.

Hur tufft det var på Shinnecock Hills kan du höra Joakim Haeggman berätta om i nästa avsnitt av Svensk Golf Podcast som släpps tisdag 5 juni.


Text: Jesper Johansson • 2018-05-30
TournyttTiger WoodsTournyttUS Open
Rulla till toppen