Presidents Cup – Round One

Tournytt

USA leder Presidents Cup

Efter fem matcher är amerikanerna i förarsätet.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-29 Uppdaterad 2019-12-12

På vackra Liberty National GC i New Jersey spelas just nu Presidents Cup. Under torsdagen spelades lagtävlingens första fem matcher, och USA hade en ganska behaglig resa.

I den första matchen spelade Justin Thomas och Rickie Fowler mot Hideki Matsuyama och Charl Schwartzel. I den matchen var det inget snack om saken. USA vann till slut med 6&4. Justin Thomas, som är med i tävlingen för första gången, kände av nerverna:
– Jag visste att jag skulle vara nervös , och det var jag. Men det var inte på ett dåligt sätt, utan mer spännande. Sedan var den här rundan som alla andra efter ett par slag när man väl kom in i det. 

I dagens andra match blev det också en amerikansk seger. Dustin Johnson och Matt Kuchar mötte Adam Scott och Jhonattan Vegas i en jämn match som levde alla 18 hålen. Till slut lyckades dock USA behålla sin ledning från hål 16 och in.

 

 

Allt om Presidents Cup: • TV-tiderna • Formatet • Lagen • Banan

Den tredje matchen gick också vägen för USA. Ryder Cup-paret Jordan Spieth och Patrick Reed hade en bekväm resa mot Emiliano Grillo och Si Woo Kim. De unga amerikanerna lyckades till slut vinna med hela 5&4.

I den fjärde matchen var det desto tuffare för USA. Sydafrikanerna Louis Oosthuizen och Branden Grace vann över Daniel Berger och Brooks Koepka med 3&1. Detta trots att man låg under redan efter ett hål.

Efter protesterna: Så gör USA under nationalsången

I den femte och sista matchen för dagen möttes Phil Mickelson och Kevin Kisner mot australierna Jason Day och Marc Leishman. Matchen såg länge ut att bli en vinst för det internationella laget, men med en bogey på hål 17 från internationella laget var det lika inför det avslutande hålet.

Där slog Jason Day sitt utslag kort om green och gav Leishman en svår chip från den tjocka ruffen. Det slaget lyckades han halvdant med och till slut blev det en bogey på hålet. Där och då trodde många att USA Skulle leda med fyra poäng efter torsdagens spel. Så blev det dock inte, då även USA gjorde en bogey på hålet.

Ställningen efter torsdagen är alltså 3½ till USA och 1½ till det internationella laget.

USA leder Presidents Cup

Text: Jesper Johansson • 2017-09-29
TournyttPresidents CupTournytt
Rulla till toppen