Steven Jeppesen delar ledningen inför helgen i Slovakien Foto: Getty Images

Följa

Jeppesen jagar CT-seger

Han har varit proffs i 13 år och varit med om både berg- och dalar.Nu jagar Steven Jeppesen segern i Slovakien och i förlängningen en plats på Europatouren igen.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-10 Uppdaterad 2015-07-10

Det är några år sedan Steven Jeppesen var en lovande 22-åring på Europatouren och hans bästa säsong var 2006 då han slutade 103:a på order of merit.

Som så många andra halkade han ur högsta divisionen men få har haft den envisheten och mentala styrkan att kämpa sig kvar även när det blåst orkan i ansiktet. Sedan en period har han hittat bra form igen, han är 32:a på CT:s penninglista inför den här veckan, och nu leder Steven D+D real Slovakia Challenge efter två dagar.

– Ja, spelet är bra just nu. Har en bra grund då jag är bra med från tee och seden slår jag bra järn och tar vara på chanserna, berättar Jeppesen från Slovakien.

Hans andrarond på 65 slag var dagens bästa och på totalt nio under par delar han ledningen med portugisen Guovia, som är tvåa på order of merit och som ligger väldigt bar till för en plats bland de 15 som får ET-kortet nästa säsong. Något som självfallet också är Jeppesens målsättning.

Banan i Slovakien är också i Vasatorpspelarens smak. En hel del strategi från tee och prickskytte med järnen.

– Banan är kanon. Utan tvekan en av årets b��sta på CT schemat. Den är medellång och det blir många slag med järn-7 till järn-9 för min del och många dogleg där jag måste placera bollen, berättar Jeppesen.

Joel Sjöholm och Alexander Björk delar åttondeplatsen på sex under par, tre bakom ledarduon. Björn Åkesson är fyra under på delad 17:e plats inför sista två dagarna.

Övriga svenskar:

d54) Jacob Glennemo, Jens Fahrbring och Jocke Rask (par)

 


Text: Martin Strömberg • 2015-07-10
FöljaNyheter
Rulla till toppen