Henrik Norlander fortsätter att spela bra på web.com och hade 68 slag första dagen i Dallas Foto: Getty Images

Följa

”Formen känns bra”

Vår svenske web.com-representant fortsätter att spela bra.Efter första dagen i Dallas är Henrik Norlander fyra under par.

Text: Martin Strömberg • 2015-06-05 Uppdaterad 2015-06-05

En av våra mest spännande spelare är inte på plats på PGA National. Nog för att Henrik Norlander ville spela Nordea Masters men ibland måste en professionell golfspelare göra prioriteringar och den här gången blev det fortsatt satsning mot PGA-kortet via web.com.

– Jag bestämde mig tidigt i år att satsa fullt ut på den här touren och ta tillbaks mitt PGA-kort, berättar Henrik Norlander för Svensk Golf.

Det kort som han hade under 2013 och som gav tre topp 20-placeringar på ”stora” touren innan stockholmaren tvingades ner ett hack till web.com. Hittills i år har Norlander tre topp-tio och är inför veckans tävling på 21:a plats på order of merit och därmed på rätt sida gränsen där de 25 främsta vid säsongens slut får kategori på PGA-touren.

– Jag spelade stabilt idag efter en trög start och fick dessutom i lite puttar på slutet. Formen känns bra och jag ser verkligen fram mot sommaren och resten av säsongen, säger Norlander.

Han gjorde fyra birdies sista sex hålen och är delad 33:a inför fortsättningen av Greater Dallas Open, som leds av gamle favoriten Tommy ”twogloves” Gainey på nio under par. 


Text: Martin Strömberg • 2015-06-05
FöljaNyheter
Rulla till toppen