5de4927ec2501

Följa

Multifunktionellt på Öijareds golfanläggning

En av de viktigaste frågorna för golfanläggningarna i Sverige för att stå starka inför framtiden är att de kan utveckla flera andra användningsområden än enbart golf, en  s.k. Multifunktionell golfanläggning. Det kan vara allt ifrån att lägga ut skidspår till att skapa, bibehålla och förvalta skyddsvärda biotoper för växter och djur. Således finns det både

Text: Svensk Golf • 2014-05-05 Uppdaterad 2019-12-11

En av de viktigaste frågorna för golfanläggningarna i Sverige för att stå starka inför framtiden är att de kan utveckla flera andra användningsområden än enbart golf, en  s.k. Multifunktionell golfanläggning. Det kan vara allt ifrån att lägga ut skidspår till att skapa, bibehålla och förvalta skyddsvärda biotoper för växter och djur. Således finns det både ett ekonomiskt och miljömässigt tänk i hela konceptet.

En av de anläggningar som kommit längst i landet med detta är Öijareds golfanläggning utanför Göteborg. Till Helgen inviger de sitt nybyggda hotell med 34 rum och 200 bäddar som skall knyta samman hela anläggningen med alla dess aktiviteter. Utöver golf på 61 hål kan man här idka löpning, hästridning, lerdyveskytte, hyra av mountainbike eller varför inte utnyttja ett gym med tillhörande bastu och bassäng. I mina ögon finns här i stort sett allt för aktiva människor som trivs ute i naturen antingen det är för ett helgbesök eller en konferens. Läs mer på www.Öijared.se.

Vid mitt besök på golfbanan i veckan mötte mig inte bara ovanstående utan 3 fantastiskt fina golfbanor som överlevt vintern med i princip inga skador alls och med greener som i dagsläget var av högsommarklass Det är kul när vädret är med en duktig banpersonal, då kan det bli så här bra redan i början av maj.

Kim Sintorn

Bankonsulent Göteborg/Halland


Text: Svensk Golf • 2014-05-05
FöljaBanbloggenBloggar
Rulla till toppen