Jans Fahrbring höll undan och vann på Losby Foto: Getty Images

Följa

Fahrbring tog första titeln

Jens Fahrbring lyckades hålla undan och tog sin första seger på Challengetouren i Oslo. Svensksuccén fullbordades med att Pontus Widegren blev delad tvåa och Johan Carlsson fyra.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-08-11 Uppdaterad 2013-08-11

Efter att på lördagen ha stått för sitt livs runda med 62 slag som bland annat innehöll en hole-in-one var det på söndagen läge att ladda om och försöka behålla ledningen i tävlingen. Och det lyckades 29-åringen med.

66 slag på avslutningsrundan gav nitton under par och till slut seger med tre slag före Pontus Widegren och Daniel Im. Det här var Fahrbrings första seger på Challengetouren på hans första hela säsong på touren. Han hade inte gjort så stort väsen av sig innan han var med i täten förra veckan i Finland.

– Det känns helt otroligt. De sista två dagarna har jag befunnit mig i en bubbla. För att vara ärlig trodde jag aldrig att jag kunde vinna härute. Men det är världens bästa känsla, berättade vinnaren för Europeantour.com

Han gick den sista dagen i ledarboll med kompisen Pontus Widegren vilket hjälpte lite mot nervositeten.

– Vi sa till varann på puttinggreenen att nu går vi bara ut och har kul. Det var en bra, v��nskaplig tävling mellan oss hela dagen.

Fahrbring har spelat de senaste åren på de nordiska golftourerna och avslöjade att han ett tag var beredd att ge upp drömmen om att spela på Europatouren.

– Jag sa till mig själv att jag måste ändra något eller sluta. Jag var rädd för att slå och för att misslyckas. Sedan dess har jag tagit små steg varje år i rätt riktning. Jag har jobbat de senaste tre åren mot det här målet.

Och på söndagen tog han ett stort kliv mot drömmen om Europatouren. Segern tog honom upp på trettonde plats på Challengetourens ranking. De femton bästa tar sig till Europatouren.

På andra plats hamnade Pontus Widegren i bara sin femte start på touren. Och Johan Carlsson rundade av succén med att stå för dagens bästa runda och ta sig upp till fjärde plats.

NORDEA: Lagergren vann på Isaberg
LET: Linder vann i Tjeckien
WEB.COM: Chopra trea

Text: Daniel Rosenlund • 2013-08-11
FöljaNyheter
Scroll to Top