Inte helt oväntat var det Old Course på St Andrews som lockade flest röster när världens bästa bana utsågs. Foto: Getty Images

Följa

Världens bästa bana

Nu står det klart vilken bana som världens golfbanearkitekter anser vara jordklotets bästa. Inte helt oväntat är det Skottland som är hem till den bana som blivit framröstad av nära 250 arkitekter.

Text: Marcus Lindgren • 2013-07-31 Uppdaterad 2013-07-31

Old Course på St Andrews kan nu stoltsera med att officiellt ha blivit framröstad till världens bästa bana. Bakom omröstningen står organisationen Golf Course Architecture och inbjudna var golfbanearkitekter från 28 länder. Rösterna fördelades över de banor från 14 länder som fanns representerade i finalomröstningen och Old Course var den klara favoriten.

– Vi är överlyckliga över att Old Course har röstats fram som vinnare av Architect´s Choice Top 100 Golf Courses poll, säger Euan Loudon VD för St Andrews Links i ett uttalande. Vi är välsignade med en enastående historia men lutar oss inte tillbaka på den utan försöker hela tiden att förbättra upplevelsen för de golfare som besöker oss.

Bakom den anrika vinnaren röstades två amerikanska banor fram till andra och tredje plats. 2:a blev Cypress Point ritad av Alister MacKenzie, bakom den landar Pine Valley. Augusta National röstades fram som världens 4:e bästa bana och följdes av National Golf Links of America. Ingen svensk bana lyckades kvala in på listan.

Hela listan över Golf Course Architectures 100 bästa banor finns för nedladdning här.


Text: Marcus Lindgren • 2013-07-31
FöljaNyheter
Rulla till toppen