Gunnel Lavin, Eric Öster, pro och stipendiemottagare 2013 samt Bo Lavin, ordförande i minnesfonden. Foto: Niklas Svantesson

Följa

Göteborgspro belönad

Eric Öster har tilldelats 10 000 kronor i stipendium ur Jonathan Lavins Minnesfond. Han får belöningen för sitt arbete med juniorerna i Göteborgs GK. "Viktigt att de känner sig bekväma i miljön på golfbanan."

Text: Sylvia Luther • 2013-04-15 Uppdaterad 2013-04-15

Göteborgstränaren Eric Öster har varit verksam på klubben sedan 1990 och har lagt ner mycket tid för att främst juniorerna ska trivas och utvecklas på Sveriges äldsta golfklubb.

För den insatsen fick han ta emot 10 000 kronor ur Jonathan Lavins Minnesfond vid vårmötet i mars. Fonden bildades till minne av Jonathan som pluggade på ett amerikanskt golfcollege men tragiskt omkom i en bilolycka 2008.

För Eric Öster är stipendiet speciellt.

– Det betyder mycket, eftersom jag hade Jonathan sedan han var liten, liten från starten som knatte. Det tog lite i hjärtat om man säger så. Men det känns jätteroligt om det man gör är uppskattat och det känns väldigt bra.

Den här veckan drar juniorträningen i gång igen, runt 150 juniorer kommer att få lära sig mer om spelet av klubbens mångårige pro.

Har du någon speciell tränarfilosofi eller pedagogik?

– Att de kommer ut på banan tidigt och får möjlighet till den glädje som man upplever med golfen. Sen kan man smyga med allt annat, som teknik. Så skapa glädje först så de tycker att det är jättekul, då kommer motivationen. Sen blir det lättare att utveckla dem som golfare. Men det viktiga är att man får dem att känna sig bekväma i miljön på golfbanan. Det måste komma först.

Stipendiesumman på 10 000 kronor kommer Eric Öster att använda till en resa till USA för vidareutbildning inom TPI, ett fysträningskoncept.

Sammanlagt har 150 000 kronor delats ut ur fonden sedan 2009.


Text: Sylvia Luther • 2013-04-15
FöljaNyheter
Rulla till toppen