Fredrik Widmark har lämnar tourlivet för att i stället bli klubbchef på Skyrups GK. Foto: Getty Images

Följa

Tourproffs blir klubbchef

Skyrups GK har fått en ny klubbchef. Före detta European Tour-proffset Fredrik Widmark har tagit över verksamheten.

Text: CM Hellsten • 2011-03-03 Uppdaterad 2011-03-03

Fredrik Widmark blev proffs 1998. Fyra år senare nådde han fram till golfens finrum efter att ha slutat som nummer 14 på Challenge Tour. Under debutsäsongen på European Tour 2003 blev det en sjundeplats i Italian Open på Garda Golf.
– Jag gick i ledarbollen då och på samma bana tog jag en av mina tre Challenge Tour-segrar så Garda är min favoritplats, säger Fredrik Widmark vars främsta facit på ET är tre fjärdeplatser.

I höstas funderade 35-åringen på sin framtid och till slut kom han fram till att lämna tourlivet och 1 oktober 2010 anställdes han som ny klubbchef på Skyrups GK utanför Tyringe, väster om Hässleholm.
Intryck så här långt?
– Jäkligt roligt och spännande. Jag stortrivs och är entusiastisk men det har varit betydligt mer att göra under vintern än vad jag förväntade mig. Vi har dragit igång nya projekt och den administrativa biten med medlemshantering, marknadsföring och sponsring tar ganska mycket tid.

Vad var det som lockade?
– Att kunna få vara med och driva en anläggning. Skyrup är också min hemmaklubb där jag började spela golf så det känns extra kul att kunna vara med och bidra till golfen i regionen.

Hur kommer medlemmarna att märka att du är klubbchef?
– Jag jobbar mycket för att skapa mervärde och öka trivselfaktorn.  Golfklubbar är generellt sett dåliga på att ge mer till sina medlemmar och vi satsar bland annat på fri träning vid tre tillfällen och gratis rangebollar. Det sporrar förhoppningsvis medlemmarna till att bli bättre. Vi har också utvecklat våra medlemsformer och i gröna kortet ingår numera att medlemmarna får låna utrustning under första året. Vi har ett garantimedlemskap där medlemmen betalar 1 500 kr fram till sista juni och om han eller hon inte är nöjda så betalar de inte mer utan blir greenfeemedlemmar resten av säsongen. Vill de däremot fortsätta så betalar de in ytterligare 1 500 kr.
– Vi vill att kunderna ska vara nöjda med vår produkt. Det går även att betala avgiften på autogiro varje månad och för den som vill återuppta golfen och komma tillbaka till klubben har vi ett come back-medlemskap där vi bjuder på ett golfset för 3 000 kronor. Vi vill inte att det ska vara så krångligt att komma tillbaka.

Fredrik Widmark, som för tre år sedan gick tränarutbildningen TAU, kommer att kombinera arbetet på kansliet med att ge lektioner och under sommaren får han därför hjälp med de administrativa sysslorna.
Hur mycket golf kommer du att hinna spela själv?
– Med tanke på hur mycket arbete det har varit under vintern så lär det ju inte bli mindre att göra under sommaren, men min förhoppning är att jag i alla fall ska kunna ställa upp i en omgång av H35.

Hur skönt ska det bli att slippa sätta en enmetersputt för att få ut lönen…?
– Skratt… Nu kan jag ju göra upp en budget eftersom jag vet hur mycket jag tjänar varje månad. Jag kommer säkert att sakna tävlingsbiten men det ska bli skönt att slippa resorna. Mina barn som är tre och fem år gamla tycker också att det är skönt att pappa inte åker i väg. Det här är en ny fas i livet.


Text: CM Hellsten • 2011-03-03
FöljaNyheter
Rulla till toppen