5de48422e319f

Blogg

Inbjuden svensk imponerar

Linus Gillgren spelar på inbjudan i Alfred Dunhill Championship och så här långt går det fint Han gör sin fjärde start på Europatouren och kom med via en inbjudning från arrangörerna till Alfred Dunhill Championship. Men Linus Gillgren tänker inte vara blyg som en viol för det. Efter 14 hål första dagen är Sjögärdespelaren två

Text: Martin Strömberg • 2015-11-26 Uppdaterad 2015-11-26
Inbjuden svensk imponerar
Linus Gillgren spelar på inbjudan i Alfred Dunhill Championship och så här långt går det fint

Han gör sin fjärde start på Europatouren och kom med via en inbjudning från arrangörerna till Alfred Dunhill Championship. Men Linus Gillgren tänker inte vara blyg som en viol för det. Efter 14 hål första dagen är Sjögärdespelaren två under och delar 23:e plats.

– Jag har haft bra kontakt med de fantastiska människorna som driver golfen här nere i Sydafrika och det var därför jag fick en inbjudan, berättar 27-åringen för Svensk Golf.

Tidigare är Linus bästa placering en 76:e plats i Nordea Masters från 2015 och den placeringen har han planer på att förbättra den här veckan på Leopard Creek, som han gillar skarpt.

– Jag tycker verkligen om banan, det är bra golfhål hela vägen och man måste verkligen bestämma sig och våga slå slagen.

Spelet bröts på eftermiddagen då det fanns stor risk för åska över området och Gilllgren får spela klart ronden tidigt på fredagsmorgonen.

I ledningen är hemmaspelaren Christiaan Basson på åtta under par.

Resultat Alfred Dunhill Championship

Läs mer om Linus Gillgren här

ET-bossen på snigeljakt


”Det kändes som jag blev överkörd av ett tåg”


Yngst någonsin


Skotska prisas för lång och trogen tjänst


Text: Martin Strömberg • 2015-11-26
BloggTournytt
Rulla till toppen