Man looking dejected after missing a putt on golf course

Artiklar

9 frustrerande slag alla golfare hatar

Det är ytterst få gånger som en golfrunda inte innehåller ett riktigt dåligt slag. Oavsett skicklighet känner man igen sig i de här missarna.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-14 Uppdaterad 2019-12-12

Det spelar ingen roll hur mycket du tränar – misstagen kommer att ske. Om det så är den perfekta driven – som blir för lång. Eller kanske slår du säsongens bästa putt som sitter från 25 meter – för att därmed skriva ned en elva på scorekortet.

Golf.com har gjort en lista över 18 slag alla golfare hatar. Vi har tagit ut ett gäng av dem här nedan:

1. Slicen ut på driving rangen

Du har värmt upp ordentligt med en hel hink av slagna drives. Du kliver upp på första tee och slår bollen i vad som helt plötsligt är en aggressiv högerskruv ut till exakt samma yta som de raka slagen på rangen landat.


2. Motståndarens toppade järnfyra som stannar en meter från hål

Ett sådant slag bara din motståndare lyckas med. Slaget är uselt, bollflykten låg. Men istället för att studsa långt över greenen landar bollen några meter framför flaggan och stannar retligt nära flaggan.


3. Putten som rullar av green

Birdieputten gav du i alla fall en rejäl chans. Nu har du en knepig par-chip i motgräs.


9 frustrerande slag alla golfare hatar
När du slår bollen f-ö-r bra. Foto: iStock

4. Den för långa driven

Du slår ditt livs bästa utslag. Bollen går i en hög, spikrak, bollbana – alldeles för långt. Istället för att vara i Position A hittar du bollen i ankelhögt gräs som blivit riktigt tungt av de senaste dagarnas regn.


5. Flaggträffen

Världens skönaste träff och du ser bollen flyga rakt mot flaggan. Birdien är i princip klar – tills bollen träffar flaggan. Studsen är förstås inte gynnsam och bollen landar 15 meter från flaggan, som du trodde skulle vara punktmarkerad av din boll.


6. Försöket att nå par 5-hålets green på två – och missar

Efter ett fint utslag på par 5-hålet där du kan nå in på två måste du vänta så att greenen blir tom. De på green tar sin tid och du hinner tveka på om det är en hybrid, järnfyra eller till och med en järnfemma. Du har hunnit känna flera olika vindriktningar och när du väl står över bollen har du tagit så många olika beslut att du missar.

Antingen toktoppar du bollen 145 meter. Duffar den till samma längd eller får en fin träff med så mycket skruv att de som precis gick av greenen får besök på nästa tee. Men på green, där är den inte.


9 frustrerande slag alla golfare hatar
Den för korta eagleputten är inte rolig… Foto: iStock

7. Den för korta eagleputten

Du får inte allt för många chanser att göra en eagle, och när du står där över bollen så vet du att den måste ha tillräcklig längd för att kunna sitta. Men det har den förstås inte. Du är 70 centimeter kort och kommer därför ha lite bekymmer med birdieputten.


8. Världens bästa – och minst värda – putt någonsin

Från 20 meter sätter du en putt som svänger från både höger och vänster. En skön känsla i alla lägen förutom detta: Det var nämligen ditt nionde slag på hålet…


9. Det misslyckade ”smarta” slaget

Du har lagt ned drivern i bagen och kommer inte att försöka slå en hög fade över träden för att landa i närheten av green. I stället ska du slå en lugn järnfemma rakt fram och därmed vara säker på att du är i spel. Men det är du förstås inte, istället hookar du bollen rakt in i skogen och får med böjd nacke leta efter en ny kula i bagen (som du slår en perfekt drive med).


Text: Jesper Johansson • 2017-09-14
Artiklar19:e hålet
Rulla till toppen