5de482aaeb8d7

Artiklar

TV: Det spelades golf i jul – runt hela Sverige!

Från Falsterbo i söder till Robertsfors i norr. Det spelades golf i jul – och det skapades en helt ny sport!

Text: Michael Åhman • 2015-12-28 Uppdaterad 2015-12-28

Dagarna innan jul publicerade vi artikeln ”Här är banorna där det spelas tävling i jul”.

Artikeln blev läst, gillad och delad och vi fick in rapporter om fler banor som ordnade tävling på annandag jul, så listan fick uppdateras löpande.

Vi hade hoppats få in bilder och rapporter från dessa tävlingar till webbred@svenskgolf.se, men vi har inte sett så mycket av den varan.

Däremot har vi fått in två filmer från golfare i norr som varit ute och spelat under julhelgen. Den ena filmen är sensationell eftersom den lanserar en helt ny sport: Skridskogolf.

Titta själv på Jakob Grahns välgjorda film från annandagsgolfen på ett fruset Robertsfors GK! Vi är faktiskt djupt imponerande över bollträffen med tanke på underlag och skobeklädnad. Bollrullen borde däremot ha varit utomjordisk på den isfrusna banan mellan Umeå och Skellefteå.

Längre ner finns två filmer från Max Persson, som gick ut på lite vintergolf på Klövsjö-Vemdalens GK ett par dagar innan julafton.

– Älskar du bara golf är allting möjligt skulle jag tro, hälsar Max och bjuder på två 12 minuter långa klipp från den jämtländska fjällvärlden.

Här är banorna där det spelas tävling i Jul!


Text: Michael Åhman • 2015-12-28
Artiklar
Rulla till toppen