Farmers Insurance Open – Round Two

Tournytt

Vännen: ”Det här är vad som driver Tiger”

Tiger Woods har meddelat att han gör comeback senare i år. Vännen och fyrfaldige PGA Tour-vinnaren Notah Begay III förklarar vad det är som driver Woods att fortsätta.

Text: Jesper Johansson • 2017-10-31 Uppdaterad 2019-12-12

Notah Begay III, vars meritlista innehåller fyra PGA Tour-titlar, är överraskad över hur fort kompisen Tiger Woods och den 14-faldige majorvinnaren har hittat tillbaka till formen efter den fjärde ryggoperationen.
– Jag trodde inte att det gick så här bra och så här snabbt. Jag vet hur mycket han har tränat och rehabiliterat trots att läkarna varit oroliga för honom. Men när de gav honom ett grönt ljus att träna behövde de tänka på att det för Tiger Woods inte är vad det är för alla andra, säger Notah Begay III till Golf Channel.

Klart: Då gör Tiger comeback

Det Begay III menar är att Tiger Woods tränar hårdare än de flesta och om en läkare sagt att han får träna normalt kommer stjärnan träna stenhårt.
– Jag är väldigt glad för hans skull. Om han kan hålla sig frisk ska det bli väldigt spännande att se honom spela. Det här är vad som driver honom – att få tävla mot de bästa i världen.

Men att Tiger Woods skulle tävla igen var långt ifrån självklart för Begay III och Tiger Woods andra närmaste vänner.
Innan ryggoperationen i april såg det ut som att han spelat sin sista tävling.
– Jag tror att de flesta av oss som är nära honom försökte förstå att vi aldrig skulle se honom spela igen. Det var hårt att ta sig igenom det.

Så har Tiger Woods sving förändrats genom åren

I stället kommer nu alltså Tiger Woods att göra comeback i Hero World Challenge på Albany GC, Bahamas. Det är samma tävling som han förra året gjorde sitt återtåg till världsgolfen.
Den tävlingen gjorde han flest birdies av alla men slutade trots det på plats 15 av 17 spelare.


Text: Jesper Johansson • 2017-10-31
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen