MG4 i den uppdaterade Tour Satin Chrome-finishen.

Utrustning

TaylorMade flörtar med daggpatrullen

MG4-wedgarna ska ge mer konstant spinn från blött och fuktigt gräs.

Text: Eric Franzén • 2023-08-15 Uppdaterad 2023-08-15

Vi har sett dem i bagen hos spelare som Collin Morikawa, Tiger Woods, Tommy Fleetwood och Rory McIlroy. Sedan juni månad har också många i TaylorMades spelarstall påbörjat övergången till den senaste generationen av Milled Grind-wedgarna.

För att urskilja den största förändringen krävs att den obehandlade träffytan undersöks noggrant. Borta är de små upphöjda mikrobalkarna från MG3-serien som tidigare placerades mellan skårorna för att öka friktionen. Istället kommer MG4 med djupa laserfrästa mikroskåror (se bild nedan) som huvudsakligen har skapats för att leda bort vatten och fukt från bollen och träffytan. Målet är att erbjuda mer konstant spinn under spel i regniga eller fuktiga förhållanden, exempelvis under tidiga morgonrundor när gräset är täckt av dagg som också samlas på träffytan och bollen.

Ingenjörsteamet har också genomfört mindre geometriska förändringar i baksidans design, där mer vikt har placerats direkt bakom träffpunkten. Detta görs för att ytterligare förbättra den mjuka och solida träffkänslan som uppnåddes med MG3-linjen.

Rent visuellt har både Tour Satin Chrome och Tour Matte Black-finishen uppdaterats med en mattare och mörkare ton för att minska kontrasten mot hur träffytans oxiderande utseende förändras över tid.


MG4 inkluderar även ett ökat antal sulslipningar över linjens tre bounce-alternativ: LB (low bounce), SB (standard bounce) och HB (high bounce). Bland dessa finns nya LBV- och SBC-slipningar som har utvecklats för att enklare möjliggöra öppnandet av träffytan i olika grader och ge möjlighet till mer mångsidiga slag. Inom den högre bounce-kategorin introduceras HWB-slipningen, som har en extra bred sula för att kunna ge mer hjälpande egenskaper vid bunkerslag.

Den tidigare introducerade Tiger Woods-slipningen, TW, införlivas även i MG4-linjen för loft på 56 och 60 grader.

MG4 släpps i butik den 8 september med ett pris på 1 999 kr och 2 899 kr för TW-slipningarna. Standardskaften är de nya Dynamic Golf Tour Issue 115g, som har utvecklats för att matcha den rådande trenden där allt fler viktmässigt lättare stålskaft används i järnklubbor på bred front.

Missa inte vår video nedan där TaylorMades Nick Bonfield går på djupet om MG4-linjens nya träffyta och sulslipningar.


Text: Eric Franzén • 2023-08-15
UtrustningColin MorikawaRory McIlroyTaylorMadeTiger WoodsTommy FleetwoodUtrustningWedgar
Scroll to Top