Nya modellen T150 ersätter T100S i den tredje generationen av T-serien.

Så blir höstens nya järn från Titleist

Ökat fokus på komboset och spännande premiär för T150 och T350 väntar.

Text: Eric Franzén • 2023-08-03 Uppdaterad 2023-08-03

Drygt två månader har passerat sedan Titleist nya järn började dyka upp i spelarstallets bagar. Vid den officiella tourpremiären på The Memorial Tournament släpptes också bilder på modellerna i den kommande generationen av T-serien, samtidigt som Titleist i sedvanlig ordning inte avslöjade någonting om de kommande järnens prestanda eller teknologi. Detta sker istället nu när järnen omgående finns tillgängliga för utprovning, medan den globala lanseringen i butik är planerad till den 25 augusti.

Redan under den föregående generationen av T-järnen strävade Titleist efter att föra modellernas utseende och känsla närmare varandra, vilket man nu fullföljt ännu tydligare – i syfte att kunna matcha ihop dem ännu bredare i olika komboset. Till denna gång har också sulorna begåvats med en liknande profil genom hela familjen, där Vokey-teamets designhjälp resulterat i att den bakre delen rundats av något.

Titleist mest spelförbättrande modell T400 fortsätter att finnas kvar i sortimentet, men har lämnats oförändrad sedan 2020 års lansering. T-seriens nya generation består av helt nya T150 och T350 samt uppdaterade versioner av T100 och T200. Priserna hamnar på 2330 kr per järn med stålskaft och 2500 kr med grafit.


T100
Titleist mest spelade modell på tourerna skiljer sig inte dramatiskt från föregående generation utåt sett. Årets version kommer med en ny CNC-fräst träffyta som ska mildra ut eventuella skillnader i bollens flykt som kan uppstå mellan slag från fairway och den första klippningen. Huvudets nya smidda konstruktion eliminerar svetspunkterna från volframtyngderna vilket möjliggör en precisare optimering av tyngdpunkten än tidigare. Designen av bakpartiet har också modifierats för att bidra till en ännu mer solid träffkänsla.


T150
Denna nya modell har två grader starkare loft än T100 och ersätter därmed T100S. Bygger på samma smidda grundkonstruktion som T100 men har en något större profil på huvudet, i likhet med föregående AP2-serien. 

– Vi lyssnade på de spelare som upplevde formen på T100S som något för kompakt. Vi tog till oss av denna feedback och har ökat storleken på topplinjen samt breddat sulan, vilket också gav möjlighet att flytta tyngdpunkten lägre. Oavsett om spelaren har T150 genom hela setet eller väljer att blanda in den i ett komboset kommer de att kunna få den bollhastighet och höjd som behövs genom hela bagen, säger Marni Ines, ansvarig för forskning och utveckling av järnklubbor på Titleist.


T200
Titleist bygger vidare på den mer kompakta och stilrena framtoning från föregående generation av deras populära distansjärn. Innanför huven har T200 fått en helt ny konstruktion där tonvikten främst ligger på att förbättra träffkänsla och ljud. Detta genom ett stabilare chassi och en uppdaterad design av Max Impact-teknologin, som främjar en förhöjd känsla och bollhastighet över hela den smidda träffytan. Har samma bladlängd och offset som T100 och T150 för att underlätta matchning i komboset.


T350
Ersättaren till T300 är ett spelförbättrande distansjärn som baseras på en ihålig grundkonstruktion. Huvudet har en något större profil än övriga modeller i den nya T-linjen, samtidigt som många element från T200 också använts här – till exempel den uppdaterade Max Impact-teknologin som här placerats närmare mitten på den smidda träffytan. Volframvikter har också införlivats i tå- och hälpartiet för att öka huvudets stabilitet. 

Missa inte heller vår video nedan där den nya T-serien presenteras ännu mer i detalj (inklusive linjens utilityjärn) av Ennis Myndel, Fitting & Education Manager på Titleist.


Text: Eric Franzén • 2023-08-03
UtrustningJärnTitleistUtrustning
Rulla till toppen