Apex Pro prioriterar längd i lägre järnen, och lägger tonvikten på kontroll och precision i de högre.

Utrustning

Här är Callaways nya tourjärn

Apex Pro-serien når ut i butik under början av september.

Text: Eric Franzén • 2023-08-01 Uppdaterad 2023-08-01

Två år efter att Callaway lanserade den senaste generationen av Apex-järnen har linjen åter setts över. Denna gång är siktet främst inställt mot den något bättre spelaren, vilket understryks av att modellerna samlas under beteckningen Apex Pro Series.

Under den tre år långa utvecklingsprocessen har Callaway arbetat nära med spelarna i sitt tourstall och låtit dem komma med löpande feedback om modellernas prestanda och design. Föga överraskande har också järnen redan hunnit luftats i skarpt läge på de största tourerna under större delen av sommaren. 

Callaway lägger stort fokus på att de tre olika modellerna ska kunna sammanföras i olika komboset som riktas mot olika spelprofiler, beroende på hur längd och kontroll ska prioriteras. Huvudena innehåller därför samma typ av gjutna metallvikt för att göra utprovarens tillvaro lättare. Loftmässigt skiljer det också endast en grad mellan järnsju i Apex Pro (33 grader) och Apex CB/MB (34 grader). Priset ligger på 2500 kr per järn, oavsett modell, när de lanseras i butik den 8 september.


Apex Pro
Baseras på en ihålig konstruktion med ett smitt chassi i kolstål. De längre järnen är utformade för att erbjuda mer hjälp med längd och höjd, där en flexande tunn träffyta i 455-stål med känsloförhöjande mikrosfärer av uretan skjuter på lite extra bollhastighet – samtidigt som tyngdpunkten är placerad något lägre. Från järnsex ner till PW handlar det mer om kontroll och precision. Dessa har istället en något högre tyngdpunkt, för att få en mer penetrerande och lägre bollbana, och kommer med en smidd träffyta i 1025-stål. 


Apex CB
Tar vid från Apex TCB, som varit ett mycket populärt järn på tourerna världen över. Smidd i en femstegsprocess med mjukt 1025-stål. Designad med samma progressiva tyngdpunkt som Pro och MB, med en låg placering i de längre järnen som successivt flyttas högre upp genom setet.


Apex MB
Kompromisslöst designad för ballstrikers av rang. Ett blad med moderna undertoner i designen som smitts i mjukt 1025-stål. Särskiljer sig något i suldesignen i jämförelse med CB och Pro, där den främre kanten har en dubbel avfasning. 


Den nya Apex Pro-serien kompletteras också med det kompakta utilityjärnet Apex UT (3299 kr), som baseras på samma grunddesign som de övriga modellerna, sett till sulans utformning. Kommer med samma träffyta som de längre järnen i Apex Pro-modellen, som smitts i 455-stål ihop med Callaways sedvanliga mikrosfärer i uretan. 

Mångsidiga Apex UW (3999 kr) presenteras också i en uppdaterad version. En modell som landar i gränslandet mellan högre loftade fairwaywoods samt hybrider. Kommer i tre loft (17, 19 och 21 grader) samt med samma stabiliserande batwing-teknologi som använts bakom träffytan i Paradym-seriens woods. 


Text: Eric Franzén • 2023-08-01
UtrustningCallawayJärnutilityjärnUtrustning
Scroll to Top