Odyssey Versa finns i butik från den 3 februari.

Säg hej till två nya släpp från Odyssey

Nya versioner av Versa-serien och Tri Hot 5K står på tur.

Text: Eric Franzén • 2023-01-25 Uppdaterad 2023-01-25

Januari innebär i sedvanlig ordning att vi översköljs av utrustningsnyheter. Första månadens skyfall av drivers har nu övergått till ett lätt kurande under paraplyet för det mildare regn av nya putters som dragit in – och ökar lite i intensitet under veckans PGA-mässa i Orlando, Florida.

Givetvis tänker inte Odyssey stå utanför det hela, utan ringer nu på dörren och äntrar festen med en påse nyheter under armen. Eller saker vi sett tidigare i nya tappningar, om man nu ska vara sådan.

Detta gäller i högsta grad siktmönstret Versa som också levde livet under 2010-talet. Alltså rejäla block och streck i svart och vitt som kramades ihjäl av många på tourerna för sin förmåga att linjera upp huvudet mot bollen lite lättare.

När vi skriver 2023 i kalendern dyker det upp i en något förbättrad version där grundkonceptet med kontrastrika och rejäla linjer i svart och vitt får pryda hela fem välbekanta Odysseyhuvuden: One, Double Wide, Three T, Seven och Twelve. Den nya Versa-linjen kommer givetvis med Odysseys sedvanliga White Hot-insert och Stroke Lab-skaft.
Men vänta här. Vi höll ju på att glömma och nämna att delen med stål kapats en aning på det sistnämnda skaftet. Detta reducerar vikten med sju gram och ger världen en styvare och stabilare version av Stroke Lab.
Kostar? Jodå, 2 999 kr.

Fjolårets stora Odyssey-snackis Tri Hot 5K klev in i det främre ledet bland de högteknologiska bladputters med malletstabilitet som sladdat in på marknaden.
Ja, ni vet. Huvuden av flermaterialskonstruktion där tyngdpunkten placerats framåt. 

Samma koncept lyfts nu över till mallethuvudenas förtrollade värld, ihop med uppdaterade bladmodeller.
Tyngdpunkten placerad mer framåt i huvudet? Check!
Ett MOI-värde som ledigt landar över 5000? Check igen!

Rent konstruktionsmässigt har frontpartiet, där skaftinfästningen och delen runt träffytan ingår, med tillverkats i rostfritt stål för att minska sidspinn från träffar som dansar ut på bladet. I de främre häl- och tådelarna har också upp till 120 gram volfram petats in för att hjälpa dig med ökad stabilitet och lite bättre rull på bollen.

För den som vill mickla på egen hand finns det också utbytbara vikter på 5, 10, 15 och 20 gram att gå loss på. 

Dessa inte helt okända Odyssey-huvuden ingår i 2023 års Tri Hot 5 K-serie: One, Two, Three, Double Wide, Triple Wide, Rossie och Seven.  Hela härligheten kommer såklart också med White Hot Insert och det senaste Stroke Lab-skaftet. Detta till ett pris av 4 999 kr.

Den som vill tälta utanför sin lokala återförsäljare inför lanseringen bör ringa in butiksdatumet 3 februari i kalendern med extra röd ring, då båda serierna släpps.


Text: Eric Franzén • 2023-01-25
UtrustningOdysseyPuttersUtrustning
Rulla till toppen